Εν όψει της χθεσινής (12/5)  Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Θράκης, τίμησε όλους τους Νοσηλευτές για το ήθος τους και για τις νοσηλευτικές αξίες τις οποίες πρεσβεύουν και προασπίζονται καθημερινά μέσα στις Υπηρεσίες Υγείας, σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης.

Στο σχετικό μήνυμά του, ανέφερε:

Ο νοσηλευτής είναι ο μοναδικός επαγγελματίας υγείας ο οποίος συνεργάζεται με όλες τις ειδικότητες, εργάζεται σε όλους τους χώρους παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, βλέπει τον ασθενή σφαιρικά, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων των επαγγελματιών υγείας, είναι στην πρώτη γραμμή και μετέχει πρωταγωνιστικά σε όλες τις δράσεις και εργασίες.

4bd2b706 screenshot 1680Κατά συνέπεια κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή του νοσηλευτή στον σχεδιασμό και στη λήψη αποφάσεων, καθώς οι παρατηρήσεις του είναι στοχευμένες και καθοριστικής σημασίας.

026118a1 screenshot 1665Ας μην ξεχνάμε το παράδειγμα της Florence Nightingale, η οποία μέσω της παρατήρησης, κατάφερε το 1854 στον Κριμαϊκό πόλεμο να μειώσει το ποσοστό θανάτων από 42% σε 2% στο πολεμικό νοσοκομείο όπου εργαζόταν, βελτιώνοντας τις συνθήκες υγιεινής .

b26a7f95 screenshot 1682Θερμές ευχαριστίες από το Δ.Σ. του συλλόγου προς τους επαγγελματίες της περιοχής της Θράκης, για την προσφορά φυτών και γλυκισμάτων”.