Με την επίσημη έναρξη των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2022”, την επίσημη έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης, την υποδοχή της Ιερής θαυματουργής εικόνας της Θεομήτορος από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος (Φατήριακα), και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα στην κεντρική πλατεία, συνεχίζονται σήμερα το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 10:30 π.μ. στο Ηρώο

Επίσημη έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη / Επιμνημόσυνη δέηση / Κατάθεση στεφάνων.

  • Στις 7 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής (έναντι Λέσχης Κομοτηναίων)

Υποδοχή της Ιερής θαυματουργής εικόνας της Θεομήτορος από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος (Φατήριακα) και λιτάνευσή της μέχρι τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής (έναντι Αστυνομικού Μεγάρου), όπου θα τελεστεί Πανηγυρικό Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

  • Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης”

Χορεύουν τα συγκροτήματα, συνοδεία του σχήματος «Ορφέας»:

-Χορευτική Ομάδα 2ου Λύκειου Κομοτηνής.

-Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου.

-Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης.

-Σύλλογος «Δρω» Σαπών.

-Σύλλογος Αρμενίων Κομοτηνής.

-Λέσχη Λαογραφίας και  Πολιτισμού «Φιλοτέχνες».

-Σύλλογος Κυπρίων Φοιτητών.

  • Στις 9 μ.μ. στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Επίσημη έναρξη των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2022” με ομιλία του αναπληρωτή Καθηγητή Διδακτικής της Ιστορίας, στο Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Άγγελου Παληκίδη, με θέμα «Η Θράκη ως πεδίο ιστορικής έρευνας και εκπαίδευσης: σύγχρονες τάσεις, νέες προκλήσεις».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά, το πλούσιο, προσεγμένο και ποιοτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων των Ελευθερίων Κομοτηνής 2022 μέχρι και τις 18 Μαΐου.

51ede052 eleytheria komotinis 2022