Με τέσσερις εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου τα “Ελευθέρια Κομοτηνής 2022” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 6:30 μ.μ. στο Τσανάκλειο Μέγαρο

Βιβλιοπαρουσίαση για «Τα πρωτοβρόχια» του Σπύρου Κιοσσέ. Ο Τάσος μεγαλώνει σε μια λαϊκή επαρχιακή γειτονιά (Κομοτηνή) στα τέλη του ’70 και τη δεκαετία του ’80, μια περίοδο μεταβατική για την ελληνική κοινωνία. Μια μικρή ιστορία ενηλικίωσης, με όλη την αθωότητα και την τραγικότητα που χαρακτηρίζει την πιο κρίσιμη περίοδο της ζωής του ανθρώπου. Το βιβλίο παρουσιάζουν οι Ζωή Γαβριηλίδου, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας ΔΠΘ, Σοφία Μενεσελίδου, φιλόλογος, Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας.

  • Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης”

Ενημερωτική δράση του ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός» Θράκης.

  • Στις 7:30 μ.μ. στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Εκδήλωση του Συλλόγου Κιζδερβενιωτών & Μικρασιατών Ν. Ροδόπης και του Συλλόγου Καπαδόκων & Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος», με θέμα «1922 -2022: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή», και ομιλητή τον Νικόλαο Ιντζεσίλογλου, Ομότιμο καθηγητή στον τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

  • Στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης”

Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Εδώ να μείνεις», στη μαγεία των τραγουδιών, στη μαγεία της μουσικής, στη μαγεία των τραγουδιών και της μουσικής της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Μαζί της οι μουσικοί: Αλέξανδρος Δράκος-Κτιστάκης (τύμπανα, ενορχηστρώσεις), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο, πλήκτρα), Νίκος Μέρμηγκας (λαύτα, λαούτο, μπουζούκι), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο, κιθάρα). Στην παράσταση συμμετέχει ο Παναγιώτης Λάμπουρας.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά, τοι πλούσιο, προσεγμένο και ποιοτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων των Ελευθερίων Κομοτηνής 2022 μέχρι και τις 18 Μαΐου.

51ede052 eleytheria komotinis 2022