Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών (12/5), το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Θράκης, τιμά όλους τους Νοσηλευτές για το ήθος τους και για τις νοσηλευτικές αξίες τις οποίες πρεσβεύουν και προασπίζονται καθημερινά μέσα στις Υπηρεσίες Υγείας, σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης.

Στο σχετικό μήνυμά του, αναφέρει:

Ο νοσηλευτής είναι ο μοναδικός επαγγελματίας υγείας ο οποίος συνεργάζεται με όλες τις ειδικότητες, εργάζεται σε όλους τους χώρους παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, βλέπει τον ασθενή σφαιρικά, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων των επαγγελματιών υγείας, είναι στην πρώτη γραμμή και μετέχει πρωταγωνιστικά σε όλες τις δράσεις και εργασίες.

026118a1 screenshot 1665Κατά συνέπεια κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή του νοσηλευτή στον σχεδιασμό και στη λήψη αποφάσεων, καθώς οι παρατηρήσεις του είναι στοχευμένες και καθοριστικής σημασίας.

Ας μην ξεχνάμε το παράδειγμα της Florence Nightingale, η οποία μέσω της παρατήρησης, κατάφερε το 1854 στον Κριμαϊκό πόλεμο να μειώσει το ποσοστό θανάτων από 42% σε 2% στο πολεμικό νοσοκομείο όπου εργαζόταν, βελτιώνοντας τις συνθήκες υγιεινής .

e4c4bfce screenshot 1666Θερμές ευχαριστίες από το Δ.Σ. του συλλόγου προς τους επαγγελματίες της περιοχής της Θράκης, για την προσφορά φυτών και γλυκισμάτων”.