Δήλωση Γραβάνη για την Ημέρα της Ευρώπης: “Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο όραμα με επίκεντρο τον άνθρωπο, για να εμπνεύσει και να γίνει πράξη η Ενωμένη Ευρώπη”

Δήλωση Γραβάνη για την Ημέρα της Ευρώπης: "Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο όραμα με επίκεντρο τον άνθρωπο, για να εμπνεύσει και να γίνει πράξη η Ενωμένη Ευρώπη".
gravanis

Σε δήλωσή του για τη χθεσινή Ημέρα της Ευρώπης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, τόνισε:

“9 Μαΐου. Η ημέρα που η Ευρώπη γιορτάζει την Ενότητα και την Ειρήνη. Η ημέρα της Ευρώπης σηματοδοτεί την επέτειο της «Διακήρυξης του Σουμάν», για την πολιτική συνεργασία στην Ευρώπη, καθιστώντας τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. 

Τα έθνη της Ευρώπης συνέπραξαν με ελεύθερη βούληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ως βάση τις αρχές της Ισότητας, Ελευθερίας, Δημοκρατίας ,Δικαιοσύνης και αμοιβαίας Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την ένωση και συνύπαρξη στόχων και προϋποθέσεων, όπως η οικονομία της αγοράς, η κοινωνική προστασία, η διασφάλιση του κράτους δικαίου, η προστασία του πλανήτη, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, πάντα με γνώμονα το εθνικό και κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον.

Οι σημερινές προκλήσεις που ταλανίζουν την Ευρώπη είναι πολλές και επιτακτικές. Η υγειονομική κρίση, ο πόλεμος και η ενεργειακή κρίση είναι κάποια από τα θέματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η αντιμετώπιση τους είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της ακεραιότητας και ενότητάς της. Η ανάγκη ενεργούς και μαζικής σύμπραξης στην ιδέα της ενοποιημένης και ειρηνικής Ευρώπης κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο όραμα με επίκεντρο τον άνθρωπο, για να εμπνεύσει και να γίνει πράξη η Ενωμένη Ευρώπη”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood