Τρεις εκδηλώσεις σήμερα στο πλαίσιο των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2022”

“Από το χωράφι στο πιάτο με βιώσιμο τρόπο” στους Λαχανόκηπους Κομοτηνής, βιβλιοπαρουσίαση στο Βυζαντινό Κάστρο, συναυλία παραδοσιακού τραγουδιού στην κεντρική πλατεία.
Screenshot_1653

Με τρεις εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου τα “Ελευθέρια Κομοτηνής 2022” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 10 π.μ. στους Λαχανόκηπους Κομοτηνής (περιοχή ΟΑΕΔ)

Το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ, τους Σπορίτες Ροδόπης και την στήριξη περιβαλλοντικών φορέων της πόλης μας, προγραμματίζουν βιωματική δράση με τίτλο “Από το χωράφι στο πιάτο με βιώσιμο τρόπο”, για μαθητές από το Γυμνάσιο Νέας Καλλίστης, το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και το Μ/ΚΟ Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής. Οι μαθητές θα βρεθούν σε έναν λαχανόκηπο μέσα στον ιστό της πόλης, διαμορφωμένο από την grO2be, και θα καλλιεργήσουν και θα παρακολουθήσουν βιωματικά εκπαιδευτικά  εργαστήρια, ενώ θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της βιολογικής καλλιέργειας σε αστικούς χώρους (οροφές, δώματα, αυλές, μπαλκόνια, περβάζια, παρτέρια και λαχανόκηπους), και θα ενημερωθούν με ευφάνταστο τρόπο για θέματα που αφορούν την αστική γεωργία, τη βιώσιμη Διαχείριση Bio-αποβλήτων και τη μείωση σπατάλης τροφίμων (Food Waste).

  • Στις 7:30 μ.μ. στο Βυζαντινό Κάστρο Κομοτηνής

Παρουσίαση του μυθιστορήματος “Θράσσα, η μάγισσα της Θράκης”, της Νάγιας Δαλακούρα, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ και το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ βιβλιοπωλείο. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Μαρίκα Πουρνάρα, δικηγόρος.

  • Στις 8:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης”

Συναυλία παραδοσιακού τραγουδιού με τον Θεοδόση Αμπατζιάνη και τους Βαγγέλη Παναναστασίου, Γιώργο Παγκοζίδη, Γιώργο Κελεσίδη και Δημήτρης Κωστίδη, υπό τον τίτλο “Με δυό πατρίδες στην καρδιά…” – Ένα ταξίδι στα πέρατα της Οικουμένης με οδηγό το τραγούδι.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά, το πλούσιο, προσεγμένο και ποιοτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2022” μέχρι και τις 18 Μαΐου.

51ede052 eleytheria komotinis 2022

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood