Έλενα Σώκου: “Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που μεταβάλλεται, ακούει και αντιλαμβάνεται, γιατί προέρχεται από την ίδια την κοινωνία”

Αρχίζει σήμερα το 14ο συνέδριο της ΝΔ με κεντρικό σύνθημα "Δίπλα σε κάθε πολίτη".
ΕΛΕΝΑ ΣΩΚΟΥ

Αρχίζει σήμερα στο Metropolitan Expo το 14ο συνέδριο της ΝΔ με κεντρικό σύνθημα “Δίπλα σε κάθε πολίτη”.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ πριν την ομιλία του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

“Το συνέδριο είναι εκλογοαπολογιστικό. Θα υπάρχει δηλαδή ένας απολογισμός της μέχρι πρότινος διαδρομής και θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό έργο το οποίο θα κληθούν όλα τα στελέχη να το αξιολογήσουν. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκλογές ανάδειξης των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής”, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης Έλενα Σώκου μιλώντας στο “Ράδιο Παρατηρητής 94fm” Κομοτηνής.

“Γιορτή δημοκρατίας”

Η ίδια εκτίμησε πως “θα είναι ένα συνέδριο το οποίο θα έχει παλμό, ζωηράδα και κυρίως θα έχει πολλά πράγματα να πει καθώς γίνεται μετά από μια περίοδο που λόγω κορωνοϊού και υγειονομικής κρίσης έχουμε πάρα πολύ καιρό να τα πούμε όλοι μεταξύ μας. Γιατί μπορεί η ΝΔ να έκανε πολλές δράσεις, βέβαια μέσω της τεχνολογίας, αλλά είναι διαφορετικό να υπάρχει η ζύμωση όλων των ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα. Το θεωρούμε γιορτή της δημοκρατίας. Μιλούμε άλλωστε για το μεγαλύτερο δημοκρατικό κόμμα, το κυβερνών κόμμα, και ένα ευρωπαϊκό κόμμα που κατά γενική ομολογία έχει τις πιο ουσιαστικές αρχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο“.

“Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε τι γίνεται στη χώρα”

“Παλαιότερα αν έλεγες κάποιον που φαινομενικά μπορεί να ανήκει στον αριστερό χώρο, θα σου έλεγε ότι οι δεξιοί δεν θα έδιναν επίδομα, δεν θα κοιτούσαν ποτέ τον εργαζόμενο. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί ότι όλα αυτά δεν ισχύουν. Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε τι γίνεται στην χώρα. Υπάρχουν αυξήσεις που γίνονται για τους εργαζόμενους, προσπαθούμε να μειώσουμε την ανεργία”, σημείωσε ακόμη η κ. Σώκου, και συμπλήρωσε: “Νομίζω ότι γενικά τα έχουμε πάει καλά. Δεν ευλογούμε τα γένια μας. Χρειαζόμαστε και τον κόσμο στο πλευρό μας και τον κόσμο εκείνον που είτε ψήφισε ΝΔ είτε επιθυμεί να ενταχθεί και να καταθέσει τις ιδέες του και το δικό του στίγμα. Πρέπει να σπάσουμε όλα τα στερεότυπα που υπάρχουν ακόμα και για τον δεξιό χώρο”.

Πρωταγωνιστικός ρόλος στη νέα γενιά

“Είναι πολύ σημαντικό η κατάσταση να έρθει στα χέρια της νέας γενιάς”, πρόσθεσε η κ. Σώκου, και επεσήμανε: “Δεν είναι τυχαίο ότι γραμματέας της πολιτικής επιτροπής είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης. Ένας αυτοδημιούργητος, πολύ νέος άνθρωπος, ο οποίος προέρχεται από τη δική μας γενιά, που δεν περάσαμε λίγα. Η δική μας γενιά έχει περάσει δύσκολα με την οικονομική και υγειονομική κρίση. Παλεύουμε πάρα πολύ. Η γενιά των 30-40 έχει δει άλλα πράγματα από αυτά που περίμεναν και οι γονείς μας και εμείς να δούμε. Επομένως είναι πολύ σημαντικό η κατάσταση να έρθει στα χέρια μας, και αυτή τη στιγμή στη ΝΔ η κατάσταση είναι στα χέρια μας. Αυτή η γενιά είναι στις σωστές θέσεις αυτή τη στιγμή στον χώρο της ΝΔ, ένα κόμμα που μεταβάλλεται, ακούει και αντιλαμβάνεται γιατί προέρχεται από την ίδια την κοινωνία“.

Έλενα Σώκου: "Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που μεταβάλλεται, ακούει και αντιλαμβάνεται, γιατί προέρχεται από την ίδια την κοινωνία"Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τη δεύτερη μέρα των εργασιών θα λάβει χώρα η παρουσίαση του project για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κόμματος, ενώ θα πραγματοποιηθούν και οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες:

  • «Ασφάλεια για όλους»
  • «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»
  • «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη»
  • «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας»
  • «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της»
  • «Πολιτικές για τους νέους» / Οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν δέσμη προτάσεων. 

Την τρίτη μέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του τ. Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του πρώην Προέδρου του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη, και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: www.paratiritis-news.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood