Με τέσσερις εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου τα “Ελευθέρια Κομοτηνής 2022” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία “Ειρήνης”, «VEGAN STREET FOOD ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ  ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ»/1ο GREEN FEST

Το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τη  FOLLOWGREEN, προγραμματίζουν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικές δράσεις για το περιβάλλον, την ανακύκλωση, τη μόλυνση των θαλασσών, τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, για μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 8ου, 9ου, 13ου, Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου, και του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Επίσης, το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», θα μαγειρεύουν συνταγές Vegan, αξιοποιώντας πρώτες ύλες από τον λαχανόκηπο του συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι».

Παράλληλα, μαθητές της ΣΤ’ Τάξης και αρωγό τον εικαστικό του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, στον χώρο της παιδικής χαράς θα δημιουργήσουν graffiti με θέμα το Περιβάλλον.

ΣΥMMETOXH: Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-Πρόσκοποι Κομοτηνής, ΜΚΟ System & G, Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Ροδόπης, Εθελοντικές Ομάδες του Κέντρου Νεολαίας και  Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, Εθελοντές φοιτητές της ειδικότητας του Αθλητικού Τουρισμού, 3ου έτους της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

  • Στις 7 μ.μ. στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Πανηγυρική έναρξη Συνεδρίου για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Κομοτηνής/Κωνσταντίνος Χατζόπουλος: “Η είσοδος του Ελληνικού στρατού στη Θράκη και η ενσωμάτωση της περιοχής στην Ελλάδα”. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν έως τις 8 Μαΐου. Διοργανωτές: Δήμος Κομοτηνής, Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ.

  • Στις 8:30 μ.μ. στο ΔΗΠΕΘΕ

Το Θεατρικό εργαστήρι της Μυρσίνης Λατζουράκη «Επί σκηνής» παρουσιάζει την παράσταση «Πτήση 1702 08, Κόσοβο».

  • Στις 9 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο

Συναυλία-Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «Στου ονείρου το μπαλκόνι» με τον Γιάννη Κάλλαρη. Παίζουν οι μουσικοί: Θωμάς Αραμπατζής (κιθάρα), Κώστας Γκατζαλίδης (μπουζούκι), Κώστας Αθανασιάδης (κοντραμπάσο), Νίκος Μελάς (ακορντεόν – πλήκτρα), Βερόνικα Σεμερτζίδου (πλήκτρα). Συμμετέχει η μεικτή χορωδία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης «E.CHO».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά, το πλούσιο, προσεγμένο και ποιοτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2022” μέχρι και τις 18 Μαΐου.