Με δύο εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου τα “Ελευθέρια Κομοτηνής 2022” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 18:30 στην Τσανάκλειο

«Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή στη Σμύρνη παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα χρήσιμο μάθημα Ιστορίας μέσω του Μουσείου».

-«Σύντομη γνωριμία με το Μουσείο Καραθεοδωρή (ιστορικό ίδρυσης, περιεχόμενο, εκπαιδευτικές δράσεις, επισκεψιμότητα)»: Χριστίνα Αποστολίδου, Υπεύθυνη Μουσείου Καραθεοδωρή.

-«Το όραμα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή για το Ιωνικό Πανεπιστήμιο, και βιογραφικά στοιχεία για τον επιστήμονα και τον οραματιστή»: Ιωάννης Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

-«Ένα πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων για τον Κ. Καραθεοδωρή που υλοποιήθηκε μέσω της Λογοτεχνίας (“Ο Ύπατος της Σμύρνης” της Σ. Μαραγκοζάκη)»: Έφη Καραπούλη, Ιστορικός, Φιλόλογος.

-Εκπαιδευτικά προγράμματα δια ζώσης και εξ αποστάσεως για τον Κ. Καραθεοδωρή στη Σμύρνη: Χαρά Μαρκουλάκη, Μουσειοπαιδαγωγός, Πληροφορικός.

(Αύριο 6/5 σχολικές ομάδες θα υλοποιήσουν τα προταθέντα προγράμματα στον χώρο του Μουσείου).

Συνδιοργάνωση: ΔΚΕΠΠΑΚ – Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

  • Στις 21:00 στην κεντρική πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής

Συναυλία με το συγκρότημα “Endless Stream”.

-Παίζουν οι μουσικοί: Τάσος Καπζάλας, Μάκης Πατρωνίδης, Ολύμπιος Αυτζηκόλιος, Γιάννης Κερζεβάνης, Βαγγέλης Κολτσίδας.

-Τραγουδούν: Απόστολος Μαρτσάς και  Ευαγγελία Αφένδρα.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πλούσιο, προσεγμένο και ποιοτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων των “Ελευθερίων Κομοτηνής 2022” μέχρι και τις 18 Μαΐου.

51ede052 eleytheria komotinis 2022