Μέσα στις διακοπές του Πάσχα εκατό κολυμβητές και κολυμβήτριες από τους κολυμβητικούς συλλόγους Άρης Θεσσαλονίκης και Αστερίας Κατερίνης, επέλεξαν το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για τη διεξαγωγή προπονητικού camp.

Συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους:

  • οι 40 κολυμβητές και κολυμβήτριες του Α.Σ. Αστερίας Κατερίνης διέμειναν στην Κομοτηνή για τέσσερις μέρες και προπονήθηκαν από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη.

bd89ffaf as asterias

  • οι 60 κολυμβητές και κολυμβήτριες του Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης διέμειναν στην Κομοτηνή για πέντε μέρες και πραγματοποίησαν τις προπονήσεις τους από τη Δευτέρα 25 Απριλίου έως και την Πέμπτη 29 Απριλίου.

8bd50b00 as aris

Η επιλογή του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου έγινε με σκοπό όχι μόνο την προπόνησή τους, αλλά και την αξιολόγησή τους στο εργαστήριο Υγρού Στίβου του Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Σ.Ε.Φ.Α.Α.–Δ.Π.Θ. από τον Καθηγητή Βασίλη Γούργουλη.  Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής με υποβρύχιες κάμερες και εξειδικευμένα λογισμικά προγράμματα, βιντεοσκοπήθηκε και στη συνέχεια αξιολογήθηκε η τεχνική των κολυμβητών/τριών, δίνοντάς τους ανατροφοδότηση για τη βελτίωσή τους. 

fd58b156 metrisi

Αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από το Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο όσο και από την επιστημονική καθοδήγηση που τους παρείχε το Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Σ.Ε.Φ.Α.Α.–Δ.Π.Θ., οι διοικήσεις των δύο συλλόγων εκφράζουν τις ευχαριστίες τους: στην πρυτανική αρχή του ΔΠΘ για τη δυνατότητα χρήσης του Πανεπιστημιακού Κολυμβητηρίου μέσα στις διακοπές του Πάσχα, στους εργαζόμενους του Κολυμβητηρίου για τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης που τους εξασφάλισαν, καθώς και στον τοπικό κολυμβητικό σύλλογο της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης (Ν.Ε.ΡΟ.), και ιδιαίτερα στον προπονητή Αλέξανδρο Μπεκιάρη, για τη φιλοξενία και τη βοήθεια που τους παρείχαν.

686b2def panepistimiako kolymvitirio dpthΤο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Κομοτηνής αποτελεί προορισμό διεξαγωγής προπονητικών camp συλλόγων από όλη την Ελλάδα – ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία – και το εργαστήριο Υγρού Στίβου του Τ.Ε.Φ.Α.Α.–Σ.Ε.Φ.Α.Α.–Δ.Π.Θ. καθιερώνεται πλέον ως κέντρο αξιολόγησης κολυμβητών υψηλού επιπέδου. Τα Χριστούγεννα προπονήθηκαν στο Κολυμβητήριο και αξιολογήθηκαν από το Εργαστήριο του κ. Γούργουλη, κολυμβητές/τριες του Ναυτικού Συλλόγου “Παλαίμων” από την Αθήνα.