Ιωάννης Αμαραντίδης: Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης για την Πρωτομαγιά

"Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ως κόμμα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, έχει στον πυρήνα της πολιτικής του το Κοινωνικό Κράτος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη ώστε να στηρίξει το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα τους ευάλωτους, τους οικονομικά αδύναμους και κοινωνικά αποκλεισμένους".
ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο μήνυμά του για τη φετινή Πρωτομαγιά, ο Ιωάννης Αμαραντίδης, μέλος ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, Ειδικός σύμβουλος Έρευνας & Καινοτομίας, Γεωπόνος-Αγροτοοικονομολόγος, ανέφερε:

Φέτος συμπληρώνονται 136 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο το 1886. Οι τότε διεκδικήσεις για ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι επίκαιρες και στις μέρες μας.

Δόθηκαν αγώνες για να έρθουν κατακτήσεις όπως η κοινωνική ασφάλιση, η υπεράσπιση της μητρότητας, η κανονική άδεια, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αλλά και πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, τις δωρεάν υπηρεσίες της Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ κινείται στην κατεύθυνση της κατάργησης του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης και του ΕΦΚΑ μειώνοντας παράλληλα τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κινείται με χρονοκαθυστέρηση στο να λάβει δραστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας ενάντια στο τεράστιο κύμα ακρίβειας.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης έχει τοποθετηθεί εδώ και μήνες ενάντια στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση που οδηγείται ο λαός μας που πληρώνει τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο και στα βασικά αγαθά.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ως κόμμα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, έχει στον πυρήνα της πολιτικής του το Κοινωνικό Κράτος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη ώστε να στηρίξει το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα τους ευάλωτους, τους οικονομικά αδύναμους και κοινωνικά αποκλεισμένους.

Γι’ αυτό έχουμε προτείνει άμεσα μέτρα όπως:

  • Αύξηση κατώτατου μισθού άμεσα στα 751€.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ.
  • Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.
  • Γενναία χρηματοδότηση και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για καλύτερη δημόσια ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ για νέα ζευγάρια.

Τιμούμε τους εργάτες του Σικάγο του 1886, τους νεκρούς εργάτες στις διαδηλώσεις τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους διακόσιους συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τους ναζί την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, και όλους τους Έλληνες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας”.

Ιωάννης Αμαραντίδης: Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης για την Πρωτομαγιά Ιωάννης Αμαραντίδης: Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης για την Πρωτομαγιά Ιωάννης Αμαραντίδης: Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης για την Πρωτομαγιά

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood