Αλεξ/πολη: Ο Κυρ. Μητσοτάκης εγκαινιάζει τον πλωτό σταθμό αποθήκευσης & επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου

Αλεξ/πολη: Ο Κυρ. Μητσοτάκης εγκαινιάζει τον πλωτό σταθμό αποθήκευσης & επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.
1F1491BE-A4AB-465E-A4CD-6215DD548A33

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη την Τρίτη 3/5 και μεταξύ άλλων θα εγκαινιάσει σε εκδήλωση στο λιμάνι της πόλης, την επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (Floating Storage Regasification Unit/FSRU), υγροποιημένου φυσικού αερίου (Liquefied Natural Gas/LNG). Στην εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν οι Πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ, και της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Το έργο LNG TERMINAL (FSRU) Alexandroupoli  έχει αναλάβει η εταιρεία Gastrade του ομίλου Κοπελούζου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

  • Στις 09:30 θα επισκεφθεί το εργοτάξιο κατασκευής της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης και των συνδέσεων με το λιμάνι της πόλης και την Εγνατία Οδό.
  • Στις 10:00 θα μιλήσει στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης.
  • Στις 11:00 θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.
  • Στις 12:30 στην Αποθήκη του Τελωνείου (εντός του λιμανιού) θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης (Floating Storage Regasification Unit/FSRU), υγροποιημένου φυσικού αερίου (Liquefied Natural Gas/LNG) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.
  • Στις 14:00 θα παραθέσει γεύμα στους ξένους ηγέτες που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση για τον σταθμό FSRU.

Φωτό: evrosonline.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood