• Λύση εδώ και τώρα για τα άτομα με αναπηρία που απορρίπτει η εφαρμογή για την επιδότηση καυσίμων!

Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και μεγάλη αγανάκτηση από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, έχει εισπράξει η Ελληνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), καθώς, αν και δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων, δεν μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου διότι δεν μπορεί να επαληθευτεί στη σχετική πλατφόρμα η πληρωμή τελών κυκλοφορίας του οχήματός τους λόγω της απαλλαγής που έχουν, με αποτέλεσμα να τους απορρίπτει το σύστημα.

Για τον λόγο αυτό η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επείγουσα ανοιχτή επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και Θ. Σκυλακάκη, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει.

“Η γραφειοκρατία καλά κρατεί. Όταν σχεδιάζονται αυτά τα μέτρα, πρέπει να υπολογίζεται και η ταλαιπωρία που δημιουργείται στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνησή τους”, τονίζει η ΕΣΑμεΑ, που ταυτόχρονα εκφράζει την αγανάκτησή της για το οτι τα αναπηρικά επιδόματα παραμένουν χαμηλά και στάσιμα, επισημαίνοντας: “Η προσδοκία για ανακοίνωση αυξήσεων των επιδομάτων από την κυβέρνηση, δυστυχώς διαψεύστηκε. Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία της μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, καθώς καμία αύξηση δεν δόθηκε στα αναπηρικά επιδόματα, που η ΕΣΑμεΑ και οι οργανώσεις της διεκδικούν εδώ και χρόνια”.

ΕΣΑΜΕΑ