ΣΥΡΙΖΑ: Αντί η κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα Ισπανίας-Πορτογαλίας, στέλνει συνεργεία για αποκοπές ρεύματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επαναλαμβάνει την πρότασή του για πλαφόν κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, υποχρεωτικά διμερή συμβόλαια, αυστηρό έλεγχο και ρύθμιση της αγοράς, καθώς και άμεση εφαρμογή του μοντέλου Ισπανίας-Πορτογαλίας.
d1a69c13-screenshot-1312

“Αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα Ισπανίας και Πορτογαλίας για μείωση των τιμών ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης στέλνει συνεργεία για να αρχίσουν τις αποκοπές στους καταναλωτές”, καταγγέλλουν ο Τομεάρχης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και Θεοπίστη Πέρκα.

Ολόκληρη η κοινή δήλωσή τους:

“Χθες, οι ιβηρικές χώρες, πήραν και επισήμως το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για απεξάρτηση της τιμής ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά από το φυσικό αέριο. Η ιβηρική εξαίρεση, που δεν έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα, αναμένεται να ελαφρύνει τους λογαριασμούς των καταναλωτών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κατά τουλάχιστον 40% για 12 μήνες, και υπήρξε το αποτέλεσμα εντατικής διαπραγμάτευσης των δύο κρατών στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής (24-25 Μαρτίου), στην ίδια συνεδρίαση όπου ο κ. Μητσοτάκης δεν ετοίμασε και δεν διεκδίκησε κάτι για τη χώρα μας.

Στην Ελλάδα, όπου τα νοικοκυριά, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, πλήττονται σφοδρότατα εδώ και 8 μήνες από την ακρίβεια στην ενέργεια, και όπου ξεκινούν οι ρευματοκοπές, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς «ηλεκτροσόκ», η κυβέρνηση αντί να βρίσκει λύσεις μείωσης των τιμών βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια με συμπαραστάτη τα «γαλάζια παιδιά» της ΔΕΗ.

Όσες ψευδείς δικαιολογίες και αν βρει, είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εφαρμόσει παρόμοια εξαίρεση.

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αντιμετωπίσει την κρίση, διαφημίζει τις ανεπαρκείς επιδοτήσεις που χρηματοδοτούν την ακρίβεια, και περιμένει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να του λύσει το πρόβλημα, ενώ η χώρα μας, εξακολουθεί να καταγράφει αρνητικές πρωτιές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος στην Ευρώπη, παραμένοντας στην πρώτη θέση και για τον μήνα Απρίλιο έως σήμερα.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλά παντελώς ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας και τους κινδύνους για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά κυρίως έχει επιλέξει να μη στηρίξει τους καταναλωτές, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επειδή έχει προτεραιότητα να προστατέψει τα συμφέροντα του καρτέλ της ενέργειας βάζοντας πλάτη στην αισχροκέρδεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επαναλαμβάνει την ώριμη πρότασή του για θέσπιση πλαφόν κέρδους στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού, υποχρεωτικά διμερή συμβόλαια, αυστηρό έλεγχο και ρύθμιση της αγοράς, καθώς και άμεση εφαρμογή του μοντέλου Ισπανίας-Πορτογαλίας, ρυθμίσεις που μπορούν να δώσουν άμεσα μείωση των λογαριασμών άνω του 50% σε όλους τους καταναλωτές.

Επειδή όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να εφαρμόσει λύσεις προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, ας αφήσει το συντομότερο δυνατό την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας να δώσει τις αναγκαίες λύσεις”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood