Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τον θίασο “Μαγικές Σβούρες” παρουσιάζουν για όλα τα παιδιά το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, «Δον Κιχώτης» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 και ώρα 17:00 με δωρεάν είσοδο.

Ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας, έρχεται για να δείξει έναν δρόμο καινούριο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο! Έρχεται στο “μαγικό” Μέγαρο της Μουσικής Κομοτηνής με το άλογό του για να καλπάσει τη φαντασία των παιδιών, να κάνει το ανέφικτο εφικτό, να πολεμήσει τα σκοτάδια και να προτάξει την αγάπη στην κακία!

Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr, στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων/online booking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο.

Κατά την είσοδο απαραίτητη είναι η επίδειξη Πιστοποιητικού Νόσησης ή Εμβολιασμού, καθώς και Ταυτότητας, ενώ τα παιδιά άνω των 4 ετών μπορούν να προσκομίσουν selfe test 24 ωρών. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του “Ινστιτούτου Θερβάντες” της Αθήνας.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία, υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο, του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσοίωση στους ανθρώπους, και τη δύναμη που αποκτούμε όταν ελπίζουμε όλοι μαζί. Τα παιδιά, μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης, ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ, κι οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο. Η εντυπωσιακή παράσταση δίνει στους θεατές την ευκαιρία να «συναντηθούν» με στοιχεία του ισπανικού πολιτισμού. Τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία, όπως ο ο Βελάσκεθ, ο Γκόγια, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και ο Σαλβατόρ Νταλί. Η εξαιρετική μουσική πηγάζει όλη από τη μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Οι συντελεστές της παράστασης:

  • Κείμενο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
  • Σκηνικά: Παναγιώτης Κουλουράς
  • Κίνηση: Γιώργος Σιώρας-Δεληγιάννης
  • Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
  • Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Παναγιώτης Καλαντζής, Έλενα Πελαγία, Νατάσα Στεφανάτου.

Την ίδια μέρα (Σάββατο 30 Απριλίου), και την επομένη, Κυριακή 1 Μαΐου, πρωινές ώρες που θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θα πραγματοποιηθούν από τους συντελεστές της παράστασης και θεατρικά εργαστήρια στα οποία για τη συμμετοχή των παιδιών θα χρειαστεί να γίνει κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 25313-54230 & 25313-54228.

8ecf5b31 don kichotis