Συνεχίζονται οι εγγραφές στο νεοσύστατο Εργαστήρι Εκπαιδευτικής & Καλλιτεχνικής Ρομποτικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων»

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο νεοσύστατο Εργαστήρι Εκπαιδευτικής & Καλλιτεχνικής Ρομποτικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».
Screenshot_1564

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο νεοσύστατο Εργαστήρι Εκπαιδευτικής & Καλλιτεχνικής Ρομποτικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

“Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει δομήσει μια στιβαρή βάση θεωρητικών, επιστημολογικών και πρακτικών αρχών, οι οποίες της επιτρέπουν να δρα αυτόνομα ως ένα μέσο εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες αρχές της διερευνητικής μάθησης, χαρακτηριστικό που την καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματική”, σημειώνει ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Εργαστηρίου, Βασίλειος Κ. Μακέδος, και εξηγεί: “Το εργαστήρι εστιάζει στη χρήση της εκπαιδευτικής ρομποτικής με στόχο τη μάθηση μέσα από τη δημιουργία καλλιτεχνημάτων και τη χρήση τους για περαιτέρω διεύρυνση τόσο της γνώσης που αποκτήθηκε όσο και των καλλιτεχνικών αισθητηρίων των συμμετεχόντων. Θα έρθουμε σε επαφή με την εκπαιδευτική ρομποτική, τη θεωρία της και τα υλικά της. Θα εξερευνήσουμε τον υπέροχο κόσμο της και θα φτιάξουμε και θα προγραμματίσουμε ρομποτικές κατασκευές που θα δημιουργούν τέχνη. Όλα αυτά, με απώτερο σκοπό τη γνώση αλλά και την καλλιτεχνική ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων”.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η παροχή γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική, τις μεθόδους της, τις εφαρμογές που αυτή μπορεί να έχει αλλά και την αποτελεσματικότητά της. Παράλληλα επιδιώκεται να παρασχεθεί το κατάλληλο υπόβαθρό το οποίο είναι απαραίτητο για την ενασχόληση των συμμετεχόντων με ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσω εκπαίδευσης.

Στόχος του προγράμματος είναι  να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με όλες τις γνωστικές, μεθοδολογικές και πρακτικές δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να εμβαθύνουν στην εκπαιδευτική ρομποτική, να την κατανοήσουν και να την εφαρμόσουν αποκτώντας χρήσιμες εμπειρίες και κατακτώντας τη γνώση μέσα από τη ρομποτική.

Ηλικιακές ομάδες συμμετεχόντων

Μιας και η εκπαιδευτική ρομποτική έχει να κάνει και με τις γνώσεις και δεξιότητες που έχει κατακτήσει κάθε ηλικιακή ομάδα, το εργαστήρι χωρίζεται στα εξής τμήματα:

 • Παιδιά Α΄ έως και Γ΄ Δημοτικού.
 • Παιδιά Δ΄ έως και Στ΄ Δημοτικού.
 • Παιδιά Γυμνασίου έως και Β΄ Λυκείου.
 • Τμήμα ενηλίκων με εστιασμό στην εκπαιδευτική χροιά της ρομποτικής ( για εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων).

Έννοιες και γνωστικά αντικείμενα που καλύπτονται στο εργαστήριο:

 • Φυσική (κίνηση, τριβή, ενέργεια, πίεση, δυνάμεις, κ.ά.).
 • Μαθηματικά-Γεωμετρία (αναλογίες, μεγέθη, περίμετρος, γωνίες, κ.ά.).
 • Μηχανική (κατασκευή, συναρμολόγηση, ευστάθεια, κ.ά.).
 • Προγραμματισμός (αισθητήρες, αλγοριθμική αντίληψη, ψηφιακή νοημοσύνη, κ.ά.).

Προσωπικές ικανότητες που αναπτύσσονται στο εργαστήριο:

 • Αυτοπεποίθηση-Αυτοεκτίμηση (επίτευξη στόχων, ανατροφοδότηση).
 • Ορθολογική σκέψη (σχεδίαση, συναρμολόγηση, προγραμματισμός, δοκιμή, αξιολόγηση).
 • Δημιουργικότητα-Φαντασία (διαχείριση χρόνου, έργου και πόρων, δημιουργία).
 • Δεξιότητες επικοινωνίας (συνεργασία, ρόλοι ομάδας).
 • Αντίληψη-Παρατηρητικότητα (εύρεση και διαχείριση σφάλματος στα διάφορα στάδια συναρμολόγησης και προγραμματισμού).
 • Καινοτομία-ερευνητικό πνεύμα (νέες ιδέες, νέοι τρόποι υλοποίησης των ιδεών αυτών).

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο νεοσύστατο Εργαστήρι Εκπαιδευτικής & Καλλιτεχνικής Ρομποτικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων»Περισσότερες πληροφορίες

Λειτουργία Εργαστήριου: Δύο δια ζώσης δίωρα εργαστήρια ανά μήνα (ένα κάθε δεκαπέντε ημέρες) και εκπόνηση δύο εργασιών ανά μήνα στις εβδομάδες που δεν υπάρχει εργαστήριο, δίχως να απαιτείται η φυσική παρουσία στον χώρο του Συλλόγου. Σε κάθε δια ζώσης συνάντηση οι συμμετέχοντες δουλεύουν πρακτικά σε διάφορες ρομποτικές πλατφόρμες.

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος εργαστηρίου: Βασίλειος Κ. Μακέδος.

Βεβαίωση εκπαίδευσης: Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής ανάλογα με το τμήμα και το επίπεδο.

Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 11:00–13:00 και 20:00–22:00 στα τηλέφωνα 25310-72502 και 6946060767.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood