Άλλη μια τουρκική άσκηση απόβασης σε ελληνικό νησί – Ως στόχος εμφανίζεται η Χίος

Αποκάλυψη του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor του αυτοεξόριστου στη Σουηδία Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.
9caa1426e84c859c1f58cdc9fb39f5d7

Πρόβα…απόβασης σε ελληνικό νησί, πραγματοποίησαν για άλλη μια χρονιά ομάδες υποβρύχιας επίθεσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο της προκλητικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» που διεξήχθη και φέτος.

Η αποκάλυψη του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor του αυτοεξόριστου στη Σουηδία Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, προκαλεί αίσθηση.

Σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης, ομάδες υποβρύχιας επιτέθηκαν σε στόχους στο νησί Γιλαντσίκ στη Μαρμαρίδα, βορειοδυτικά της Ρόδου. “Ενώ μια ομάδα έπεσε στο νερό από ένα ελικόπτερο, μια άλλη πλησίασε το νησί υποβρύχια. Τις ομάδες συνόδευε άλλη ομάδα που κατέβηκε με αλεξίπτωτα στο νησί από ελικόπτερο. Αφού οι ομάδες κατέστρεψαν τους εχθρικούς στόχους, υψώθηκε η τουρκική σημαία στο κατειλημμένο νησί” σημειώνει ο συντάκτης του Nordic Monitor, επισημαίνοντας πως: “Αν και η άσκηση καλύπτει τρεις θάλασσες, εξακολουθεί να υπογραμμίζει τη συνεχή στόχευση της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά, όπως και το προηγούμενο έτος. Το επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι ο φανταστικός εχθρός στις επιχειρήσεις είναι η Ελλάδα“.

Εξάλλου, μιλώντας στους παρατηρητές της άσκησης, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα για τη στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, υποστηρίζοντας λέγοντας πως “τα διμερή προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”. Κατηγορώντας μάλιστα τη χώρα μας πως καθυστερεί να συμμετάσχει σε διάλογο, ζήτησε από την Αθήνα να είναι πιο ενεργή, τονίζοντας πως οι συναντήσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών θα πρέπει να συνεχιστούν. Παράλληλα σχολίασε πως οι νέοι εξοπλισμοί στους οποίους έχει προχωρήσει η Αθήνα “βλάπτουν περαιτέρω τη φτωχή οικονομία της” και πως “ο ελληνικός λαός υποφέρει από αυτό”.

Το Nordic Monitor υπενθυμίζει ακόμη πως πρόσφατα η τουρκική αμυντική βιομηχανία Roketsan παρουσίασε τον νέο της πύραυλο με ένα βίντεο προσομοίωσης με στόχους ελληνικά νησιά. Οι ειδικοί που ανέλυσαν τις εικόνες είπαν ότι η τοποθεσία από όπου εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο βίντεο, είναι η ακτή του Τσεσμέ στη δυτική Τουρκία και ότι ο δορυφορικός χάρτης στο βίντεο έχει αναπαραχθεί με μικρές αλλαγές. Δηλώνουν επίσης ότι οι πραγματικές νησίδες και οι βραχώδεις εικόνες που εμφανίζονται οπτικά στο βίντεο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τις ακτές του Τσεσμέ. Σε αυτή την περίπτωση, το μέρος που εμφανίζεται ως εχθρός στο βίντεο, είναι το ελληνικό νησί της Χίου, το οποίο απέχει 4,1 μίλια από τις τουρκικές ακτές.

Το δίκτυο Nordic Monitor λειτουργεί με την ίδια λογική του WikiLeaks, δημοσιοποιώντας έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, και που αφορούν κυρίως τη σημερινή Τουρκία. Το Nordic Research and Monitoring καλύπτει θέματα για θρησκευτικά, ιδεολογικά και εθνοτικά κινήματα και ριζοσπαστικές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία.

Ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ αποτελεί «κόκκινο» πανί για τον Ερντογάν λόγω σοβαρών αποκαλύψεων στις οποίες προβαίνει κατά καιρούς.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood