Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era»

Το πρόγραμμα συντονίζει το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών και συμμετέχουν τρία ακόμη σχολεία από τη Γαλλία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.
DSC_8315-2

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, με τίτλο «Climate change in the digital era», που συντονίζει το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΓΕΛΔΕ) Σαπών και στο οποίο συμμετέχουν τρία ακόμη σχολεία από τη Γαλλία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

“Η πρώτη αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Σάπες και έθεσε τις βάσεις για την επίτευξη του τελικού στόχου μας που δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση των μαθητών και εκπαιδευτικών πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η δημιουργία μιας δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αντλούν πληροφορίες σχετικά με το κλίμα και τον καιρό”, σημειώνει ο διευθυντής του ΓΕΛΔΕ Σαπών Μιχάλης Βασιλειάδης, και συνεχίζει:

“Τις τρεις πρώτες ημέρες της συνάντησης οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν διεξοδικά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και ειδικότερα με το πώς αυτό επηρεάζει συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. Συγχρόνως, τη δεύτερη και τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛΔΕ Σαπών η εγκατάσταση του πρώτου τοπικού σταθμού μέτρησης μικροσωματιδίων. Παράλληλα, οι μαθητές ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το περιβάλλον της ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία θα αντλεί δεδομένα από το συγκεκριμένο σταθμό και όχι μόνο, προκειμένου να εξοικειωθούν με αυτήν και να δουλέψουν για την τελειοποίησή της στις επόμενες συναντήσεις. Επίσης, οι φιλοξενούμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη. Συμμετείχαν σε ημερήσια εκδρομή, στο πλαίσιο της οποίας ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στην πόλη της Καβάλας. Στο τέλος της εκδρομής επισκέφθηκαν την περιοχή του ποταμού Νέστου, προκειμένου να γνωρίσουν έναν από τους σημαντικούς βιότοπους της περιοχής μας και να συμμετέχουν σε ποικίλες ομαδικές δραστηριότητες. Όλοι όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα συναντήθηκαν, για να ανταλλάξουν εμπειρίες και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις δραστηριότητες των προηγούμενων ημερών. Ακόμη, ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία από τις 2 έως τις 6 Μαΐου 2022. Η αίσθηση που αποκομίσαμε μετά το πέρας αυτής της πρώτης επαφής ήταν πως όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν πλουσιότεροι σε γνώσεις και εμπειρίες και με την προσμονή να συναντηθούν στο άμεσο μέλλον”.

Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era» Σάπες: Ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχολικού προγράμματος με τίτλο «Climate change in the digital era»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood