Στις 27-30 Απριλίου 2022 θα διεξαχθεί και πάλι το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή.

Είναι η 7η διοργάνωση από το 2014 που ξεκίνησε ο σημαντικός αυτός θεσμός, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης κιθαριστών υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του γνωστού Κομοτηναίου συνθέτη και κιθαριστή Δημήτρη Σβυντρίδη.

Κομοτηνή: Έρχεται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 

 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη ΔΚΕΠΠΑ του Δήμου Κομοτηνής και τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Κομοτηνή: Έρχεται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 

Μεταξύ άλλων φέτος συμμετέχουν ο επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, σολίστ Αρχαίας Ελληνικής Λύρας και συνθέτης Δρ Νικόλαος Ξανθούλης, οι διεθνώς καταξιωμένοι σολίστ Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης, το Τρίο του Ερίκ Φρανσερί από τη Γαλλία, ο Κωνσταντίν Ντίνκοβ και η Στέλα Ντίνκοβα από τη Βουλγαρία, και το Τρίο του Έλληνα φλαμενκίστα Χρίστου Τζιφάκη.

Μεγάλη τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, όπου θα παρουσιαστεί και το έργο του Δημήτρη Σβυντρίδη “The Moon” με σολίστ τον ίδιο τον συνθέτη.

Κομοτηνή: Έρχεται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης Σε μία από τις ξεχωριστές συναυλίες του Φεστιβάλ, στις 28 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, θα συμπράξουν η Αρχαία Ελληνική Λύρα (Νίκος Ξανθούλης) με δύο κλασικές κιθάρες (Γιώργος και Στέλιος Γκόλγκαρης), ενώ θα προηγηθεί διάλεξη για την Αρχαία Ελληνική Λύρα.

Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί για νέους σπουδαστές κλασικής κιθάρας με σημαντικά βραβεία για τους διακριθέντες.

Κομοτηνή: Έρχεται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης