Δίκτυο Νέων Εργαζομένων: “800 € καθαρά τώρα!”

"Σε περίοδο ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού, το να κάνεις αύξηση στα επίπεδά του, είναι απλώς σαν να ισοφαρίζεις την χασούρα του μισθού από τον επίσημο πληθωρισμό και φυσικά είναι πολύ μακριά προφανώς από τις πραγματικές ανάγκες".
Screenshot_1521
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ μεικτά, το Δίκτυο Νέων Εργαζομένων, αναφέρει:
“Αν και το προηγούμενο διάστημα μιλάγανε για μεγαλύτερη αύξηση, τελικά έμεινε ακριβώς στα πλαίσια του πληθωρισμού, που φτάνει το 10% τον Απρίλιο.
Το πρώτο ψέμα, ή μισή αλήθεια, είναι ότι αναφέρεται στην αύξηση του μεικτού μισθού στα 713 ευρώ για να φαίνονται πιο πολλά, χωρίς να αναφέρει τη λέξη μεικτά. Τα καθαρά θα είναι κοντά στα 600 ευρώ από 560.
Το δεύτερο είναι ότι σε περίοδο ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού, το να κάνεις αύξηση στα επίπεδά του είναι απλώς σαν να ισοφαρίζεις την χασούρα του μισθού από τον επίσημο πληθωρισμό και φυσικά είναι πολύ μακριά προφανώς από τις πραγματικές ανάγκες. Καμία χάρη δεν μας έκανε.
Για χρόνια υπήρχε η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) από το 1980 μέχρι να μπούμε στο ευρώ το 2000 που αυξανόντουσαν οι μισθοί ανάλογα με τον πληθωρισμό.
Εμείς το λέμε και το ξαναλέμε και το διεκδικούμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πραγματική αύξηση του κατώτατου. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει με 600 ευρώ.
800€ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ είναι το ελάχιστο για την επιβίωση, ούτε καν για αξιοπρεπή διαβίωση”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood