“Ο κ. Μητσοτάκης, με καθυστέρηση τριών ετών, τρομοκρατημένος από την οργή του κόσμου για τους λογαριασμούς και την πρωτοφανή ακρίβεια, και υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ανακοίνωσε σήμερα άρον άρον μια ανεπαρκή, σε σχέση με τα δεδομένα, αύξηση του κατώτατου μισθού”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Υπενθυμίζοντας μάλιστα πως “ο ΣΥΡΙΖΑ με αρνητικό πληθωρισμό είχε αυξήσει τον μισθό 11% το 2019”, εγκαλεί τον πρωθυπουργό οτιμε πληθωρισμό πάνω από 9%, τον αυξάνει κατά 7,7% ενώ τον έχει κρατήσει καθηλωμένο τρία χρόνια και με αντεργατικές ρυθμίσεις έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων”. 
“Η αύξηση αυτή έχει ήδη εξανεμιστεί από τις πρωτοφανείς συνθήκες της ακρίβειας, και εν τέλει καλύπτει ελάχιστο μέρος της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων”, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει:
“Με λίγα λόγια ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Επέσπευσε τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να πουν οι βουλευτές της ΝΔ που θα βγουν στις περιφέρειές τους για το Πάσχα και θα είναι αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μισό μήνα πλέον. Ό,τι και να κάνει όμως, η κατάρρευσή του είναι πλέον οριστική και ανεπίστρεπτη.

Η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές της απλής αναλογικής, θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, θα ξηλώσει την εργασιακή ζούγκλα των κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη, και θα μειώσει δραστικά τους λογαριασμούς που γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά”.​