Το ΚΙΝΑΛ στο πλευρό των εργαζομένων στο “Ελληνικό Κτηματολόγιο”

Υπό διάλυση ο Φορέας - Ανησυχία για πιθανή ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου του - Αδιαφορία της διοίκησης και του αρμόδιου υπουργείου.
Ιλχαν Κτηματολόγιο 1
  • Θλίψη για τη διάλυση ενός κερδοφόρου τομέα του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Ανησυχία εργαζομένων για πιθανή ιδιωτικοποίηση του Φορέα.
  • Να ολοκληρωθεί το έργο του Κτηματολογίου ζητά επιτακτικά το Κίνημα Αλλαγής. 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι Tομεάρχες του Κινήματος Αλλαγής, για τα εμφανή και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του φορέα.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής συμμετείχαν, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης–βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας-βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, και ο Διευθυντής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γκλαβίνας. Εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (Σ.Ε.ΚΤ.) συμμετείχαν ο Πρόεδρος Θωμάς Καντερές, ο Γ. Γραμματέας Γιάννης Καψουλάκης και η Αν. Γενική Γραμματέας Κωνσταντίνα Τσιώκου.

Οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.ΚΤ. ενημέρωσαν διεξοδικά και έδωσαν λεπτομέρειες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον φορέα, ενώ συζητήθηκε και ο τρόπος που ο κ. Πιερρακάκης ως αρμόδιος πλέον Υπουργός για το Κτηματολόγιο αντιμετωπίζει τον θεσμό της κτηματογράφησης, καθώς και τη λειτουργία του φορέα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι ένας πραγματικά κερδοφόρος Φορέας του Ελληνικού Δημοσίου εμφανίζει πλέον στοιχεία διάλυσης.

Εκτός από την γνωστή υποστελέχωση του, οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως η ίδια Διοίκηση του Φορέα σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία του, οδηγώντας τους εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες και επαγγελματίες που συναλλάσσονται με το φορέα, σε απόγνωση.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν πως καλούνται να ολοκληρώσουν ένα τεράστιο έργο, χωρίς κανένα κίνητρο, χωρίς εργαλεία, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή. Υπολογιστές που δεν λειτουργούν, εκτυπωτές χωρίς χαρτί, τηλεφωνικά κέντρα εκτός λειτουργίας κ.α. συνθέτουν την εικόνα του Φορέα.

Οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.ΚΤ. εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για πιθανή ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου του Φορέα. Ανησυχίες που προκύπτουν από την αδιαφορία της Διοίκησης, αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζει ο Φορέας.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής  υπογράμμισαν  τη σημασία ολοκλήρωσης του έργου του Κτηματολογίου, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των εργαζόμενων σε αυτή τη διαδικασία, τονίζοντας πως θα στηρίξουν με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες τόσο το έργο του Φορέα, αλλά και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Το ΚΙΝΑΛ στο πλευρό των εργαζομένων στο "Ελληνικό Κτηματολόγιο"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood