Για “fake” ευαισθησία εγκαλείται ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών

Βίκυ Νικολαΐδου: "Γελοιότητες Πασχαλιάτικα, φωτογραφία για το "φιλοθεάμον κοινό"; Έλεος!".
278805343_10224029974390780_1711620829691946861_n (1)
Πριν από δύο χρόνια περίπου ζητήθηκε από την οργάνωση “Πλατεία” να βοηθήσει στην αγορά ενός ειδικού αμαξιδίου για τον Μουμίν, ένα αγόρι 12 ετών τότε, το τέταρτο παιδί μιας όμορφης οικογένειας, που πάσχει από σοβαρή κινητική αναπηρία (εγκεφαλική παράλυση).
Η αγκαλιά της οικογένειάς του μεγάλωσε χάρη στη βοήθεια σχολείων (δημόσιων και μειονοτικών, “γι’ αυτό και αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά της Ροδόπης, τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς, τις διευθύνσεις εκπαίδευσης”, όπως τονίζει η εκπρόσωπος της “Πλατείας” Βίκυ Νικολαΐδου), της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και απλών ευαισθητοποιημένων πολιτών που εν μέσω πανδημίας και με μειωμένες δράσεις κατάφεραν να συγκεντρώσουν καπάκια για τον σκοπό αυτό. Το υπόλοιπο ποσό συμπληρώθηκε χάρη στη συνδρομή του “Σωματείου Ειρήνης” και της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής.
“Αυτή ήταν η πρώτη συνεργασία μας με το “Σωματείο Ειρήνη”, άνθρωποι που δεν γνωριζόμασταν προηγουμένως, που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μαζί καταλάβαμε πως ο “κοινός στόχος” δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αρκεί να υπάρχει θέληση, μεράκι και συνέργεια”, αναφέρει η Βίκυ Νικολαΐδου, ευχαριστώντας την Ντένια Φραγκιά για την “άψογη συνεργασία”.
Αναφερόμενη, δε, στη Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, επισημαίνει: “Συνεργαζόμαστε για πολλοστή φορά. Για τον κ. Σελήμ, τον κ. Σαλή, και τους συνεργάτες τους, δεν υπάρχουν λόγια, από την πρώτη στιγμή επισκέφθηκαν το παιδί, στήριξαν τη δράση με καπάκια και χρήματα. Σήμερα που παραδώσαμε το αμαξίδιο παρέδωσαν προσωπικά πάνες, δώρα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το παιδί και την οικογένειά του. Έκαναν τις απαραίτητες μεταφράσεις και είναι έτοιμοι να σταθούν δίπλα στην οικογένεια του Μουμίν”.
Ακόμη η κ. Νικολαΐδου, ευχαριστεί από καρδιάς τo κέντρο τύπου Κομοτηνής και το cafe blu garden, τον σύλλογο Περπατώ, την κοινωνική λειτουργό Βιλντάν Γιουσούφ και τον εργοθεραπευτή Σταύρο Καλλίδη, τον κ. Γκαϊντατζίδη από την Wheel, τον κοινωνικό λειτουργό από τις Σάπες κ. Κουγιουρούκη Μπάμπη, και όλους όσους νοιάστηκαν και συνέδραμαν με τον τρόπο τους σ’ αυτή την προσπάθεια.
“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπεις τον κόσμο να συνεργάζεται, να παραμερίζει το “ΕΓΩ ” και να δουλεύει για το σύνολο, για το “ΕΜΕΙΣ”. Η χαρά είναι τόσο μεγάλη”, σημειώνει η κ. Νικολαΐδου και συμπληρώνει: “Άνθρωποι αθόρυβοι, τόσο διαφορετικοί, δουλεύουν ο ένας δίπλα στον άλλο με μόνο σκοπό το κοινό καλό. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τα αποτελέσματα. Ευχαριστούμε!”.
Όσον αφορά, δε, την απόπειρα του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών να κερδίσει από την εξέλιξη της παραπάνω υπόθεσης πόντους δημοσιότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, διακινώντας σχετική φωτογραφία με τον ίδιο τον δήμαρχο στο…πλευρό της οικογένειας, η κ. Νικολαΐδου κάνει λόγο για “εμετική” ενέργεια και δεν μασάει τα λόγια της: “Θα σας παρακαλέσω πολύ, τις δράσεις που γίνονται, να μην τις ανακατεύετε με τα πολιτικά σας παιχνίδια. Φωτογραφία για το “φιλοθεάμον κοινό”; Έλεος! Αυτή η δράση θα είχε ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο αν μπαίνανε στον κόπο να βοηθήσουν όπως έκαναν τόσοι άνθρωποι ακόμη και από την άλλη άκρη της Ελλάδας. Όχι να τρέχουν να φωτογραφηθούν κατόπιν εορτής. Γελοιότητες Πασχαλιάτικα. Δεν υπήρξε καμία βοήθεια από τον κ. δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών. Να μπαίνει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Φτάνει”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood