Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Όσο καθυστερούν (σ.σ. οι εκλογές), τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς ήττας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, διεμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας, που υπογράμμισε τα μηνύματα του Συνεδρίου: “Το Συνέδριό μας έστειλε ήδη ένα ισχυρό μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα: Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο. Υπάρχει σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία. Υπάρχει ελπίδα για να στηριχτεί η χώρα. Το μήνυμα είναι: Ξέρουμε, θέλουμε, και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το μήνυμα είναι: Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα“. 

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συνεδρίου, σημείωσε: “Με το Συνέδριό μας και τις αποφάσεις μας ξεκινά μια νέα εποχή για το κόμμα μας, για την Αριστερά, για την προοδευτική παράταξη αλλά και για το αύριο της χώρας, για τη πολιτική αλλαγή και τη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Το Συνέδριό μας ανοίγει τον δρόμο για έναν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πιο μαζικό, πιο ισχυρό, πιο δημοκρατικό αλλά και πιο ενωμένο. Σήμερα, σε αυτό το γήπεδο, δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο νικητές”. 

Εν όψει των πολιτικών εξελίξεων μετά και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη στον OPEN τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 9 το πρωί.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο OPEN θα δώσει το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας