Συνεχίζονται τα δωρεάν Rapid Covid Tests στη Ροδόπη από Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Στην Κομοτηνή, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (τέως Νομαρχία, Δημοκρατίας 1), έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 21/4 κατά τις ώρες 08:30-15:30.
  • Στον Ίασμο, στο Κέντρο Υγείας (επί της οδού Διαλαμπής 14), τη Μεγάλη Τετάρτη 20/4 κατά τις ώρες 09:00-14:00.
  • Στις Σάπες (επί της οδού Βασιλείου Κουτουμάνη), έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 21/4 κατά τις ώρες 09:00 – 14:00.

Υπενθυμίζεται οτι:

  • Όλοι οι ανήλικοι οφείλουν να προσέρχονται είτε με κάποιον από τους γονείς είτε έχοντας υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονιό που θα αναφέρει ότι είναι σε γνώση του ότι το παιδί προσέρχεται για rapid τεστ και συναινεί για τη διενέργεια του τεστ. Θα γίνεται δεκτή υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή συμπληρωμένη δήλωση του νόμου 105, επικυρωμένη από ΚΕΠ.
  • Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.
  • Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν δύναται η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας, με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη, “το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ στη Ροδόπη γνωστοποιούνται κάθε Δευτέρα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/home/selidaperodopis και στον ιστότοπο του ΕΟΔΥ eody.gov.gr σε ημερήσια βάση”.