Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Όσο καθυστερούν (σ.σ. οι εκλογές), τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς ήττας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, διεμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας, που υπογράμμισε τα μηνύματα του Συνεδρίου: “Το Συνέδριό μας έστειλε ήδη ένα ισχυρό μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα: Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο. Υπάρχει σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία. Υπάρχει ελπίδα για να στηριχτεί η χώρα. Το μήνυμα είναι: Ξέρουμε, θέλουμε, και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το μήνυμα είναι: Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα“. 

42f2c799 tsipras newΑναφερόμενος στις αποφάσεις του Συνεδρίου, σημείωσε: “Με το Συνέδριό μας και τις αποφάσεις μας ξεκινά μια νέα εποχή για το κόμμα μας, για την Αριστερά, για την προοδευτική παράταξη αλλά και για το αύριο της χώρας, για τη πολιτική αλλαγή και τη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Το Συνέδριό μας ανοίγει τον δρόμο για έναν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πιο μαζικό, πιο ισχυρό, πιο δημοκρατικό αλλά και πιο ενωμένο. Σήμερα, σε αυτό το γήπεδο, δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο νικητές”. 

ce79660c 3o synedrio striza 1Έστρεψε, δε, τα πυρά του στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας: “Οι ηττημένοι δεν βρίσκονται σε αυτήν την αρένα, αλλά υπάρχουν. Και έσπευσαν τούτες τις μέρες να δείξουν με όλους τους τρόπους τον εκνευρισμό τους, τον φόβο που τους διακατέχει. Στα τηλεοπτικά στούντιο, στα πρωτοσέλιδά τους, στην προπαγάνδα τους. Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να χαρακτηρίσουν τις δεσμεύσεις μας για να ανασάνουν η κοινωνία και ο λαός, παροχολογία και λεφτόδεντρα. Ποιοι; Αυτοί που ποτίζουν κάθε μέρα τα κλεπτόδεντρα της αισχροκέρδειας”! 

512481e8 tsipras 40 960x600 1 ef3b6f79 17584 750x430 1 f377c9a3 tsipras synedrio 8ee786fc synedrio neolaia 64e417ac synedrio 3

e51303c2 tsipras synedrio