Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών ημεδαπών που είχε διαπραχθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2021 στην παραλιακή περιοχή Αμμόλοφων Καβάλας.

Από τους παραπάνω αστυνομικούς συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ληστεία.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερις επιπλέον ημεδαποί, εκ των οποίων οι δύο κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στις εν λόγω πράξεις, και οι δύο για ηθική αυτουργία στα ανωτέρω αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μεσημβρινές ώρες της 1ης-9-2021, οι δράστες μετέβησαν σε παραλιακό κατάστημα-αναψυκτήριο στην παραλιακή περιοχή Αμμόλοφων Καβάλας, όπου πυροβόλησαν με πυροβόλα όπλα τους τρεις παθόντες, τραυματίζοντάς τους. Ακολούθως αφαίρεσαν μία συσκευή καταγραφής κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του καταστήματος και χρηματικό ποσό από τον έναν παθόντα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο είχαν βρεθεί δύο κάλυκες και μία βολίδα.

Από την ενδελεχή και συνδυαστική αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των ανωτέρω δραστών, εκ των οποίων, οι δύο συλληφθέντες, με τη συνδρομή ακόμη δύο δραστών, ενήργησαν σε βάρος των θυμάτων κατ’ εντολή των άλλων δύο ημεδαπών λόγω επαγγελματικών-οικονομικών διαφορών.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.