Τζανακόπουλος: “Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα διαμορφώσει τον χάρτη για την πολιτική αλλαγή”

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς του 21ου αιώνα που από τη μια έχει τον μακροπρόθεσμο στόχο των ριζοσπαστικών αλλαγών, και από την άλλη έχει την κυβερνητική εμπειρία και τη βούληση να επιλύσει προβλήματα στο σήμερα και όχι σε ένα απώτερο μέλλον".
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 15

“Το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συγκροτήσει το σχέδιο, για την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική κυβέρνηση”, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

“Στόχος είναι τις επόμενες μέρες πολιτικού διαλόγου, να διαμορφώσουμε τον οδικό χάρτη για την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και για τις άμεσες προτεραιότητες μιας προοδευτικής κυβέρνησης η οποία θα βασιστεί σε μια πλατιά, προοδευτική πλειοψηφία», υπογράμμισε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάνοντας λόγο για “συνέδριο-σταθμό”, σημείωσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς του 21ου αιώνα που από τη μια έχει τον μακροπρόθεσμο στόχο των ριζοσπαστικών αλλαγών, και από την άλλη έχει την κυβερνητική εμπειρία και τη βούληση να επιλύσει προβλήματα στο σήμερα και όχι σε ένα απώτερο μέλλον”.

Και επεσήμανε: “Αυτό το οποίο έχει αποδειχθεί στη χώρα από την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κατάφερε να διαχειριστεί καμία κρίση, αντίθετα επέτεινε τις συνέπειες αυτών των κρίσεων. Είτε μιλάμε για την πανδημία, που συνεχίζουμε να θρηνούμε 50-60 ανθρώπους κάθε μέρα, είτε μιλάμε για την ενεργειακή κρίση, είτε για την τεράστια κρίση ακρίβειας, βρισκόμαστε μπροστά στην κυβερνητική αποτυχία. Ο λόγος για τον οποίο αποτυγχάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι η εμμονή του σε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα”.

Τούτων δοθέντων, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε: Όσο περισσότερο μένει αυτή η κυβέρνηση, τόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα για την κοινωνία. Το αίτημα για εκλογές σήμερα είναι στάση ευθύνης. Χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική στρατηγική, είναι ανάγκη να γίνει φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα οι εταιρείες ενέργειας”.

Συμπλήρωσε ακόμη πως επίσης είναι ανάγκη να γίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ“, θυμίζοντας πως “το 2019, σε συνθήκες επιτροπείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% συνολικά και 27% για τους κάτω των 25 ετών με την κατάργηση του υποκατώτατου”.

Καταλήγοντας ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ προς “όλες τις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης”. Όπως υπογράμμισε: “Θεωρούμε αναγκαία μια τέτοια προγραμματική και πολιτική σύγκλιση. Από εκεί και πέρα η κρίσιμη μεταβλητή για την ανάδειξη μιας τέτοιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, Όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου καλούνται να απαντήσουν σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα για την επόμενη μέρα: προοδευτική διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή κυβέρνηση Μητσοτάκη;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood