Συνεδρίασε το ΣΤΟΠΠ του Δήμου Κομοτηνής εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Θα υλοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας στη Ροδόπη.
e83dca58-236634057-160475922863186-2071139896896026635-n

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2022 (από 1/5 έως 31/10).

Φέτος για πρώτη φορά και σύμφωνα με το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 2093/23.03.2022, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τρεις συσκέψεις μέχρι τα μέσα Μαΐου, οπότε και θα υλοποιηθεί μια άσκηση ετοιμότητας.

Μετά από συνάντηση των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών με την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν αυτή την περίοδο, αποφασίστηκε να γίνει μία άσκηση ανά Νομό στην οποία θα συμμετέχουν και οι Δήμοι.

Στο συντονιστικό όργανο συζητήθηκαν θέματα πρόληψης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων κατά την αντιπυρική περίοδο:

α) Προετοιμασία των μηχανημάτων, οχημάτων, προσωπικού, του Δήμου Κομοτηνής, για την παροχή βοήθειας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση πυρκαγιάς.

β) Συντήρηση δημοτικού και κυρίως δασικού οδικού δικτύου με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου.

γ) Καθαρισμοί από σκουπίδια σε κοινόχρηστους χώρους κοντά σε δάση και οικισμούς, με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, καθαρισμοί δασυλλίων σε οικισμούς και στο δάσος της Νυμφαίας από καύσιμη ύλη.

Συνεδρίασε το ΣΤΟΠΠ του Δήμου Κομοτηνής εν όψει αντιπυρικής περιόδου

δ) Ενημέρωση των προέδρων των Κοινοτήτων καθώς επίσης των δημοτών για την τήρηση των μέτρων κατά την αντιπυρική περίοδο.

ε) Καθαρισμός οικοπέδων ιδιωτών που δεν προβαίνουν σε καθαρισμό από την καύσιμη ύλη σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.

στ) Παροχή εξοπλισμού και πυροσβεστικών οχημάτων στις εθελοντικές ομάδες Ερυθρού Σταυρού και Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης διαπίστωσε την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, επισημαίνοντας την έγκαιρη έναρξη προετοιμασίας του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, και ευχήθηκε ένα ήσυχο καλοκαίρι χωρίς προβλήματα, και σε περίπτωση που αυτά προκύψουν να είναι διαχειρίσιμα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Θέμης Τζενετίδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Δήμος Ευτυχιάκος, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μιχάλης Καρακώτσογλου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Ν. Ροδόπης Μαρίνα Γκοτζαρίδου,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Πασχάλης Χουρτερούδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, Αθανάσιος Σιδηρόπουλος, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής Σταύρος Βαργεμιτζίδης, ο εκπρόσωπος της ΧΧΙ ΤΘ, Ταξίαρχος Παράσχος Φακάκης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης Δημήτρης Παπαλεξίου, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής Αθανάσιος Μουσμουλίδης, ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κώστας Ιμανιμίδης, και προϊστάμενοι Διευθύνσεων Υπηρεσιών του Δήμου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood