Την πρώτη του συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Γιάννη Τσακίρη, είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, και Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης.
Ο κ. Γραβάνης ενημερώθηκε για τις δύο Προσκλήσεις που σύντομα θα δημοσιευθούν και αφορούν στην Ψηφιακή Αναβάθμιση και στην Πράσινη Ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ενώ συζήτησε με τον κ. Τσακίρη για τους τρόπους απλοποίησης των διαδικασιών και μείωσης της γραφειοκρατίας, και της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη ρευστότητα, καθώς και για την αναγκαιότητα εκπόνησης σταθερού χρονοδιαγράμματος των προγραμμάτων επιχορήγησης.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει κάνει πολύ ουσιαστική δουλειά τα τελευταία χρόνια στην απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης και ολοκλήρωσης ενταγμένων έργων, όπως ξεκάθαρα αποτυπώθηκε με τα προγράμματα για τον Covid”, σχολίασε σχετικά ο κ. Γραβάνης, και όπως γνωστοποίησε, “συμφωνήσαμε στην ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού ρευστότητας για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων, και ήδη ως Επιμελητήρια επεξεργαζόμαστε ολοκληρωμένη πρόταση”.
fc791a1d 278244702 10223362497665553 2926043570163451118 n