Με αντικείμενο τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων πρόκλησης δασικών πυρκαγιών, εν όψει της έναρξης νέας αντιπυρικής περιόδου (από 1-5-2022 έως 31-10-2022), συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη, κατά τη συνεδρίαση “επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα δράσης, η επιχειρησιακή ικανότητα, καθώς και η άριστη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων της Π.Ε. Ροδόπης για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου”.

Εξάλλου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ροδόπης έχει ολοκληρώσει τις κατά τόπους απαραίτητες παρεμβάσεις, και πλέον εκτελούνται εργασίες συντηρήσεων και καθαρισμών κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς και σημειακά όπου απαιτείται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κ. Χουβαρδάς, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ροδόπης Δημήτρης Παπαλεξίου, εκπρόσωποι των Δήμων της Ροδόπης, Οργανισμών, Σωμάτων Ασφαλείας, εθελοντικών φορέων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμη ανάλογες συσκέψεις. 

9b563a3f sopp 1304223 16649aa0 sopp 130422 2