Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 70χρονος για “πειρατεία” συνδρομητικών καναλιών με παράνομο κέρδος 200.000 €

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 70χρονος για "πειρατεία" συνδρομητικών καναλιών με παράνομο κέρδος 200.000 €
2022-04-13 ΦΩΤΟ 1

Τέλος στη δράση 70χρονου ημεδαπού ο οποίος διέθετε παράνομα, προστατευόμενο περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας, έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος, έπειτα από τη σύλληψή του χθες (12-04-2022) το πρωί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και για απάτη με υπολογιστή.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 70χρονος είχε αναρτήσει αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρέχει παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 86 ηλεκτρονικές συσκευές, ορισμένες εκ των οποίων είχαν εγκατεστημένο πειρατικό πρόγραμμα αναπαραγωγής συνδρομητικών καναλιών.
  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet, και συσκευές αποθήκευσης (σκληροί δίσκοι και usb).
  • Χρηματικό ποσό 1.950 ευρώ.
  • Κινητό τηλέφωνο.
  • Σημειωματάρια και τετράδια με πελατολόγιο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο 70χρονος είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από διακόσια δέματα σε όλη την Ελλάδα.

Τα έσοδα του συλληφθέντα από την πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών και την είσπραξη των παράνομων συνδέσεων, υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 70χρονος για "πειρατεία" συνδρομητικών καναλιών με παράνομο κέρδος 200.000 € Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 70χρονος για "πειρατεία" συνδρομητικών καναλιών με παράνομο κέρδος 200.000 €

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood