Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη “βιομηχανία” αγωγών και μηνύσεων από θεσμικούς κατά του...

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη “βιομηχανία” αγωγών και μηνύσεων από θεσμικούς κατά του Κώστα Πιτιακούδη του evros-news.gr

  • “Ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Πιτιακούδης, ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας evros-news.gr, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με πλήθος αγωγών και μηνύσεων στη Θράκη.

  • Σύρεται στα δικαστήρια από βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα, επειδή ασκεί το δημοσιογραφικό του λειτούργημα.

  • Η ενημέρωση δεν χειραγωγείται από τις απόπειρες οικονομικής εξόντωσης των συναδέλφων”.

Τη “βιομηχανία” αγωγών και μηνύσεων από θεσμικά πρόσωπα του Έβρου και της Θράκης, κατά του μέλους της Κωνσταντίνου Πιτιακούδη, ιδιοκτήτη και διαχειριστή της ενημερωτικής ιστοσελίδας evros-news.gr, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας δημοσιογραφικής Ένωσης, στην ανακοίνωσή του με τίτλο “Η ενημέρωση δεν χειραγωγείται από τις απόπειρες οικονομικής εξόντωσης των συναδέλφων”, επισημαίνει μεταξύ άλλων: Ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Πιτιακούδης, ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας evros-news.gr, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με πλήθος αγωγών και μηνύσεων στη Θράκη, όπου σύρεται στα δικαστήρια από βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα, επειδή ασκεί το δημοσιογραφικό του λειτούργημα“.

Επίσης τονίζει: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει για πολλοστή φορά τη “βιομηχανία” των αγωγών εναντίον δημοσιογράφων, ειδικά όταν προέρχονται από δημόσια πρόσωπα και αφορούν σε κριτική κατά τη λειτουργία τους στον δημόσιο βίο”.
Το evros-news.gr και ο Κώστας Πιτιακούδης έχουν δεχθεί δεκάδες αγωγές, μηνύσεις και άλλες νομικές ενέργειες εναντίον τους από θεσμικά πρόσωπα του Έβρου και της Θράκης, σε μια προσπάθεια, μέσω οικονομικής “εξόντωσης” να εκφοβιστούν και να φιμωθούν ώστε να μην ασκούν κριτική σε πράξεις, παραλείψεις ή ενέργειες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Μάιο θα συρθούν πέντε (!) φορές στις δικαστικές αίθουσες, από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και οικονομικούς θεσμικούς της περιοχής, επειδή τους άσκησαν!
Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη "βιομηχανία" αγωγών και μηνύσεων από θεσμικούς κατά του Κώστα Πιτιακούδη του evros-news.grΟλόκληρη η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ:
“Η ενημέρωση δεν χειραγωγείται από τις απόπειρες οικονομικής εξόντωσης των συναδέλφων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει για πολλοστή φορά τη “βιομηχανία” των αγωγών εναντίον δημοσιογράφων, ειδικά όταν προέρχονται από δημόσια πρόσωπα και αφορούν σε κριτική κατά τη λειτουργία τους στον δημόσιο βίο.
Ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Πιτιακούδης, ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας evros-news.gr, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με πλήθος αγωγών και μηνύσεων στη Θράκη, όπου σύρεται στα δικαστήρια από βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα, επειδή ασκεί το δημοσιογραφικό του λειτούργημα.
Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1.178/81, που επιχειρεί να επιφέρει πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και την προσήλωση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.
Η ενημέρωση δεν χειραγωγείται ούτε φιμώνεται από απόπειρες οικονομικής και ηθικής εξόντωσης των συναδέλφων”.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη "βιομηχανία" αγωγών και μηνύσεων από θεσμικούς κατά του Κώστα Πιτιακούδη του evros-news.gr