Εκφράζοντας “τη χαρά και την περηφάνια του συνόλου της τοπικής κοινωνίας της Ξυλαγανής και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών”, ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος σε συνάντηση που είχε με τους μαθητές της περσινής Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου στο δημοτικό κατάστημα της Ξυλαγανής, τους τίμησε για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού 2020-2021 με θέμα “Η Μελωδία της Ελπίδας”.

Οι ταλαντούχοι μαθητές-συγγραφείς απέσπασαν την εκτίμηση της κριτικής επιτροπής και το βραβείο με το παραμύθι τους με τίτλο “Η επιστροφή της Ελπίδας”, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Κρυσταλλένιας Τσακμακίδου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε σε κάθε μαθητή και στο σύνολο της τάξης τα θερμά συγχαρητήριά του, τόνισε τη σημαντικότητα της βράβευσής τους για το σχολείο τους, τους ευχήθηκε να έχουν συνεχείς επιτυχίες και πρόοδο στη μαθητική ζωή τους, και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για τη συμβολή τους στην επιτυχία τους.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, και Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μαρώνειας, Χαράλαμπος Καρύδης, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μουσταφά Μολλά Αμέτ, ο διευθυντής του σχολείου Βασίλης Χριστακάκης, και οι εκπαιδευτικοί, Πασχαλίτσα Αρχοντίκη και Δήμητρα Κυριαλάνη.

Ο Δήμαρχος προσέφερε στα παιδιά αναμνηστικό συγχαρητήριο πάπυρο και συμβολικό φάκελο με έντυπο υλικό για την ιστορία, τον πολιτισμό, και τον τουρισμό της περιοχής.

f17002d1 2 2022 04 12t222342919 dbcc06f9 1 2022 04 12t222344108