Δήμος Κομοτηνής: Άρχισαν οι ανορύξεις έξι αρδευτικών γεωτρήσεων σε οικισμούς

Η πρώτη από αυτές, στην περιοχή του Κοσμίου.
ΑΡΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ (3)

Στην ανόρυξη έξι αρδευτικών γεωτρήσεων σε οικισμούς της Κομοτηνής, προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής.

Στην πρώτη από αυτές, στην περιοχή του Κοσμίου, πραγματοποιείται η διάτρηση και η διεύρυνση αυτής. Έφτασε σε βάθος 216 μέτρων και θεωρείται επιτυχούσα γιατί ανευρέθηκε νερό ικανό για να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες περίπου 200 στρεμμάτων. Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σωληνώσεις και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δοκιμαστικές αντλήσεις. Οι εργασίες στη γεώτρηση του Κοσμίου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας.

Το όλο έργο αφορά σε:

α) ανόρυξη έξι αρδευτικών γεωτρήσεων διαμέτρου 8’’ σε περιοχές οικισμών του Δήμου Κομοτηνής οι οποίες θα καλύψουν αρδευτικές ανάγκες περίπου 150–200 στρεμμάτων η κάθε μία, και με αναμενόμενες παροχές 35–45 κυβικά μέτρα ανά ώρα έκαστη.

β) κατασκευή δύο δεξαμενών χωρητικότητας 120 κυβικών μέτρων ανά ώρα η κάθε μία, προκειμένου να ενταχθούν στο αρδευτικό δίκτυο της κτηματικής περιοχής Κάλχα και Κικιδίου Κομοτηνής.

Αναλυτικότερα, θα ανορυχθούν γεωτρήσεις σε περιοχές των οικισμών Κοσμίου, Θρυλορίου, Φύλακα, Ροδίτη, Ανθοχωρίου, Γρατινής.

Το έργο φέρει τον τίτλο «ΑΝΟΡΥΞΗ ΕΞΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με το ποσό των 180.000 ευρώ, και ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει με ίδιους πόρους ύψους 70.000 ευρώ.

Οι επόμενες γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση της πρώτης και θα γίνονται σταδιακά, με σκοπό μέχρι τη θερινή περίοδο που οι ανάγκες σε πότισμα είναι αυξημένες να έχουν παραδοθεί στους χρήστες τους, στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Τη γεώτρηση του Κοσμίουεπισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρης Καρασταύρου, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δέσποινα Πάσσου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, Δήμος Ευτυχιάκος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοσμίου, Χρυσούλα Μιχαηλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού, Αχμέτ Ιμπράμ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood