Ανδρονίκη Παντελίδου: Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία στα παιδιά

Εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: Η πολύπλευρη εισήγηση της εκπαιδευτικού και συγγραφέα Ανδρονίκης Παντελίδου, αφορούσε σε τεχνικές φιλαναγνωσίας που καλλιεργούνται μέσα από την καθημερινότητα των παιδιών τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.
277969856_2107178479455745_4298101582860765761_n

Επιζητώντας μια φιλική σχέση μεταξύ των παιδιών και του λογοτεχνικού βιβλίου, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση στo πλαίσιo εκδήλωσης για τη γιορτή του παιδικού βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Η πολύπλευρη εισήγηση της εκπαιδευτικού και συγγραφέα Ανδρονίκης Παντελίδου, αφορούσε σε στάσεις, τεχνικές, δεξιότητες φιλαναγνωσίας, που καλλιεργούνται μέσα από την καθημερινότητα των παιδιών τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.

Ανδρονίκη Παντελίδου: Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία στα παιδιά“Για να πετύχουμε τον στόχο το διάβασμα να γίνει εσωτερική ανάγκη και επιδίωξη ως προς το αίσθημα ικανοποίησης που μπορούν να λάβουν από αυτό, αρκεί να αγγίξουμε το συναίσθημα που μπορεί να εγείρει η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου. Αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο βιβλίο που θα φέρει τη σύνδεση με το πώς νιώθουν τα παιδιά όταν διαβάζουν και πώς ενεργοποιείται η φαντασία και η κριτική τους σκέψη”, σημείωσε η κ. Παντελίδου, και πρόσθεσε: “Για να το πετύχουν αυτό γονείς και εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να επιμείνουν σε ένα σταθερό πρόγραμμα ολιγόλεπτης καθημερινής ανάγνωσης, να γίνουν και οι ίδιοι παραδείγματα με τη στάση τους ως προς το βιβλίο, και φυσικά να οργανώνουν επισκέψεις στη δημοτική μας βιβλιοθήκη, να αφήνουν το παιδί να διαλέγει μόνο του το βιβλίο που του αρέσει, και φυσικά ποτέ να μην πιέζουν τα παιδιά να διαβάσουν”.

Ανδρονίκη Παντελίδου: Καλλιεργώντας τη φιλαναγνωσία στα παιδιάΗ κ. Παντελίδου οργάνωσε μαζί με τους παρευρισκόμενους και ένα διαδραστικό παιχνίδι δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης που μπορεί να γίνει εύκολα και απλά τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Με αυτό, μπορούν να ενώσουν κομμάτια ιστοριών που απαντούν σε μικρές ερωτήσεις, όπως ποιος, τι, πού και πώς, ο συνδυασμός των οποίων γίνεται η “σπίθα” για να ανάψει η φαντασία τους και να κινητοποιηθεί η αγάπη για το βιβλίο.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood