Συνάντηση Γαλαμάτη με δημοσιογράφους και τεχνικούς που κάλυψαν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Με δημοσιογράφους και τεχνικούς - ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και της ΕΡΤ - της Θεσσαλονίκης, που κάλυψαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.
Photo2 (1)

Με δημοσιογράφους και τεχνικούς – ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και της ΕΡΤ – της Θεσσαλονίκης, που κάλυψαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τέσσερις δημοσιογράφους (Λευκή Γεωργάκη/STAR, Κώστας Καντούρης/ΕΡΤ3, Αδαμαντία Λιόλιου/OPEN, Χρήστος Νικολαϊδης/OPEN), και πέντε τεχνικούς (Δημήτρης Αλεξάκης, εικονολήπτης/OPEN, Δημήτρης Ιωακείμογλου, τεχνικός/ΕΡΤ3, Αντώνης Κατσουγιαννόπουλος, εικονολήπτης/ΕΡΤ3, Τέλης Τσαπανίτης, εικονολήπτης/ΕΡΤ3, Δημήτρης Τσιόπλος, εικονολήπτης/OPEN), που μετέδωσαν με κίνδυνο της ζωής τους τα γεγονότα από την πολεμική αναμέτρηση στις ουκρανικές πόλεις.

Συνάντηση Γαλαμάτη με δημοσιογράφους και τεχνικούς που κάλυψαν τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΣυζήτησαν για τις εμπειρίες τους και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των αποστολών τους σε εμπόλεμες ζώνες, όπως το Κίεβο και η Οδησσός.

Ο κ. Γαλαμάτης τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κατέβαλαν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη με αξιοπιστία και αντικειμενικότητα σε τόσο επικίνδυνες συνθήκες, ενώ κατέγραψε τις προτάσεις τους σε διάφορα ζητήματα, όπως αυτά προέκυψαν κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού τους έργου στο πεδίο του πολέμου.

Συνάντηση Γαλαμάτη με δημοσιογράφους και τεχνικούς που κάλυψαν τον πόλεμο στην Ουκρανία«Σας ευχαριστούμε γιατί η δική σας προσπάθεια στέλνει σε όλο τον κόσμο το δικό της μήνυμα ειρήνης θυμίζοντάς μας ότι πρέπει να αποτρέψουμε αυτή τη φρικαλέα μορφή του πολέμου, αλλά και ευαισθητοποιώντας μας έναντι των θυμάτων και των προσφύγων, ενδυναμώνοντας το αίσθημα της αλληλεγγύης», τόνισε προς τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς ο κ. Γαλαμάτης, στη διάρκεια της συνάντησης.

Υπογράμμισε πως: «Τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν κερδίσει τον σεβασμό σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς έδωσαν το παρών σε όλα τα μεγάλα γεγονότα: Από τη Βοσνία και τον πόλεμο του Κόλπου, έως τις πολεμικές αναμετρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο και σήμερα στην Ουκρανία, έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή και μάλιστα έχουν πληρώσει και βαρύ φόρο αίματος».

Συνάντηση Γαλαμάτη με δημοσιογράφους και τεχνικούς που κάλυψαν τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΑκόμα επεσήμανε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους σε αυτή την καταγραφή της αλήθειας. «Για την Ελληνική Κυβέρνηση», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, «ήταν πάντα και παραμένει κορυφαία πολιτική προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία του δημοσιογραφικού έργου, απαραίτητη προϋπόθεση για την άλλη μεγάλη μάχη που δίνουμε απέναντι στα fake news και την παραποίηση της αλήθειας».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι πρόκειται να αναληφθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες, τις οποίες έχει καταθέσει ως προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να υιοθετηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται, ενδεικτικά, για συγκεκριμένα μέτρα, όπως ειδική χρηματοδότηση για την κάλυψη βραχυπρόθεσμων λειτουργιών, για μεταφορές, υπηρεσίες υποστήριξης, εξοπλισμό ασφάλειας και επικοινωνίας, παροχή βοήθειας με μετεγκατάσταση όταν είναι αναγκαίο.

Συνάντηση Γαλαμάτη με δημοσιογράφους και τεχνικούς που κάλυψαν τον πόλεμο στην ΟυκρανίαΜάλιστα, ανέφερε ότι σε θεσμικό επίπεδο η Ελληνική Πολιτεία επιθυμεί σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις δημοσιογράφων και τεχνικών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα να προβλέπεται ρητά η προστασία και η προάσπιση του δημοσιογραφικού έργου κατά τη διάρκεια πολεμικών αναμετρήσεων ή συνθηκών, όπου κινδυνεύει η ακεραιότητα τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, επαίνεσε ειδικότερα τη συνεισφορά εικονοληπτών και τεχνικών. «Θέλω ιδιαίτερα να αναφερθώ», τόνισε στη δήλωσή του, «στην αυτοθυσία των Ελλήνων εικονοληπτών και τεχνικών που υποστηρίζουν αθέατοι όλη αυτή την προσπάθεια, φροντίζοντας ώστε η εικόνα των γεγονότων και η φωνή των δημοσιογράφων να φτάνει στους δέκτες μας. Η ενημέρωσή μας σε καιρό πολέμου είναι προϊόν της αυτοθυσίας τους και οι εικόνες στις οθόνες μας περνούν μέσα από το δικό τους βλέμμα».

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood