Στυλιανίδης για…«United States of Thrace»

"Στόχος μας είναι η μετεξέλιξη της Θράκης σε πρότυπο οικολογικής ανάπτυξης, διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, σε εγγυητή ενεργειακής ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη".
277942445_496162745321604_2235646272932138294_n
“Η επόμενη μέρα της Θράκης και η ανάδειξη της περιοχής σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, σε ελκυστικό επενδυτικό και τουριστικό προορισμό, αλλά και σε εγγυητή ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη”, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης “Thrace: Towards A New Investment Era”, που διεξήχθη στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee, επεσήμανε πως «είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της Θράκης γιατί υπάρχει μεγάλη πολιτιστική διαφορετικότητα και ποικιλομορφία. Το κλειδί για την αποκάλυψη του κρυμμένου θησαυρού, είναι η υποδομή. Θα πρέπει να βελτιωθούν οι μεταφορές. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εντάθηκαν οι συζητήσεις για τις στρατηγικές δυνατότητες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά της ενέργειας. Το λιμάνι ως εμπορικός κόμβος μπορεί να λειτουργεί ως εναλλακτική δίοδος για το Βόσπορο».
Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσίασε το όραμά του για τη Θράκη αποκαλώντας την περιοχή… “United States of Thrace”! “Στόχος μας είναι η μετεξέλιξη της Θράκης σε πρότυπο οικολογικής ανάπτυξης, διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, σε εγγυητή ενεργειακής ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε.
Στα ερωτήματα “τι λείπει από τη Θράκη για να αποτελέσει επενδυτικό προορισμό;” και “γιατί η Θράκη αποτελεί ελκυστικό προορισμό;”, ο Danilo Stojanovic, διευθυντής του εργοστασίου της JTI στην Ξάνθη (ΣΕΚΑΠ), απάντησε αναφερόμενος στα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά της περιοχής: “Είναι ένα σταυροδρόμι, μια πολλά υποσχόμενη περιοχή για επενδυτές. Υπάρχουν χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπάρχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Υπάρχει το κλίμα. Τι θα μπορούσε να βελτιωθεί; Θα πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους νέους σπουδαστές για να μπορέσουν να μπουν στην αγορά και να έχουμε το brain gain. Θα πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές κυρίως στην Αλεξανδρούπολη που είναι στην καρδιά της περιφέρειας. Δεν είναι τόσο καλό το σιδηροδρομικό δίκτυο. Υπάρχουν ωστόσο δυο αεροδρόμια στην περιοχή”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood