Ως το 1985 η Ελλάδα είχε πλήρη αυτάρκεια σε μαλακό σιτάρι και ως το 2018 εξήγαγε ζάχαρη σε όλα τα Βαλκάνια

"Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αγροτική ανασυγκρότηση".
ψωμί-α-εύρι-και-σιτάρι-44740396
  • Πριν μερικά χρόνια η Ελλάδα δεν έκανε εισαγωγή ούτε ένα κιλό λίπασμα, αντιθέτως εξήγαγε μέχρι και στην Κίνα. Σήμερα τα χωράφια κινδυνεύουν να μείνουν άσπαρτα επειδή δεν θα βρίσκουμε λιπάσματα ή η τιμή τους θα είναι απαγορευτική.
  • Μέχρι το 2018 η Ελλάδα έκανε εξαγωγές ζάχαρης σε όλα τα Βαλκάνια και τώρα έβαλαν πλαφόν στα σούπερ μάρκετ στη ζάχαρη – σε λίγο θα αγοράζουμε με κουπόνια του Άδωνι…
  • Μέχρι το 1985 η Ελλάδα είχε αυτάρκεια σε μαλακό σιτάρι 117% και σήμερα έχουμε αυτάρκεια 10%.

Επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα παραπάνω, το Αγροτικό-Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) εξηγεί “ποιοι είναι υπεύθυνοι που οι Έλληνες κινδυνεύουμε να πεινάσουμε”:

“Γνωρίζετε γιατί εδώ και 17 χρόνια δεν έγινε ποτέ καμία έρευνα για τη διατροφική και την ενεργειακή μας αυτάρκεια; Η όποια αυτάρκεια, όλα τα χρόνια των Μνημονίων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, μειωνόταν συνεχώς ώστε να εισάγουμε τρόφιμα από τους δανειστές μας αξίας 5 δισ. ετησίως. Η αυτάρκεια έχει άμεση σχέση με το λεγόμενο “καλάθι της νοικοκυράς”, την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και του ελάχιστου μισθού που στην κυριολεξία δεν φθάνει ούτε για τα πιο βασικά αγαθά επιβίωσης. Αυτά δεν ήθελαν να αγγίξουν, και καταλήξαμε σήμερα, ο πρωθυπουργός να φέρεται παρανοϊκά και να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, και με έναν σωρό στην κυριολεξία τρελές και ανισόρροπες πολιτικά κινήσεις να μας έχει καταστήσει εχθρική προς τη Ρωσία χώρα, και η Ρωσία να σταματάει τις εξαγωγές προς την Ελλάδα σε σιτηρά και λιπάσματα, και τότε μόνο αρχίζουν να ψάχνουν αν οι ιδιώτες έχουν αποθέματα (που και να έχουν, αρκούν για μικρό χρονικό διάστημα)”.

Όπως τονίζει το ΑΚΚΕΛ:

“Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αγροτική ανασυγκρότηση από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και πονάνε τον κλάδο. Δυστυχώς το ΥΠΑΑΤ γίνεται λάφυρο κάθε κομματικού στελέχους (“κομματόσκυλου”) που δεν έχει ιδέα πόσα πόδια έχει η γίδα και «από ποιο δέντρο μαζεύουν τα βαμβάκια». Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αλώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δικηγόροι με γυαλισμένα σκαρπίνια που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους όχι σε χωράφι αλλά ούτε σε χώμα. Το τραγικότερο είναι ότι παρ’ ότι είναι άσχετοι και με κακούς σύμβουλους, δεν ακούνε και αυτούς που γνωρίζουν. Το ΑΚΚΕΛ τους έχει θίξει άπειρες φορές το θέμα της διατροφικής αυτάρκειας, αλλά και καταθέσει εκατοντάδες προτάσεις για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των παραγωγών και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Δυστυχώς είμαστε σίγουροι ότι όλες μας οι προτάσεις κατέληξαν στο καλάθι των αχρήστων και δεν μας απαντούσαν ποτέ”.

Ως το 1985 η Ελλάδα είχε πλήρη αυτάρκεια σε μαλακό σιτάρι και ως το 2018 εξήγαγε ζάχαρη σε όλα τα Βαλκάνια

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood