Χαρίτου: Καμία δέσμευση Τσιάρα για μη κατάργηση του Διοικητικού Εφετείου Θράκης στην Κομοτηνή

Δημήτρης Χαρίτου: "Αντί να καλλιεργείται κλίμα εφησυχασμού, να αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να μη βρεθούμε ως περιοχή προ τετελεσμένων".
ΧΑΡΙΤΟΥ-ΤΣΙΑΡΑΣ

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Χαρίτου, με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 15 Μαρτίου 2022, καλούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να απαντήσει συγκεκριμένα αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κατάργηση του Διοικητικού Εφετείου Θράκης στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας χωροταξίας των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας.

Την επομένη, δε, ενημέρωσε σχετικώς τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης.

Στην απάντησή του ο υπουργός δεν εκφράζει καμία δέσμευση για μη κατάργηση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, και ο κ. Χαρίτου, δήλωσε:

Ο υπουργός, σε μια απάντηση που φανερώνει αμηχανία, δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως πολιτική δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει μια τέτοια αρνητική εξέλιξη, αφήνοντας ουσιαστικά στη συζήτηση που έχει ανοίξει, ανοιχτό και αυτό το ενδεχόμενο, της κατάργησης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής. Η παραπομπή, μάλιστα, του Κ. Τσιάρα, στην ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε για να εισηγηθεί τη νέα χωροταξία των δικαστηρίων, με γνωστή τη θέση του επικεφαλής της για κατάργηση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, καθώς και η ανακοίνωση του ίδιου του υπουργού ότι ανέθεσε στην Παγκόσμια Τράπεζα τη μελέτη του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας, όταν είναι γνωστή η οικονομική διάσταση με την οποία αυτή κινείται, χρειάζεται να μας ανησυχήσουν ακόμη περισσότερο, και αντί να καλλιεργείται κλίμα εφησυχασμού, να αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να μη βρεθούμε ως περιοχή προ τετελεσμένων“.

Χαρίτου: Καμία δέσμευση Τσιάρα για μη κατάργηση του Διοικητικού Εφετείου Θράκης στην ΚομοτηνήΗ απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στην ερώτηση του Δημήτρη Χαρίτου:

“Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 3.923/15-03-2022 Ερώτησης […], θέτουμε υπ’ όψη σας τα ακόλουθα:

Δυνάμει της αρ. 99/24-3-2021 απόφασης, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο:

α) την ορθολογική οργάνωση των δικαστικών περιφερειών της χώρας στον τομέα της διοικητικής δικαιοσύνης, και στο πλαίσιο αυτό την αναδιάρθρωση των δικαστικών δομών με βάση αντικειμενικά κριτήρια,

β) την ορθολογική ανακατανομή των αρμοδιοτήτων σε σχέση με τη χωροταξική αναδιάρθρωση, και

γ) την εσωτερική οργάνωση και διοίκηση των δικαστηρίων, όπως διαμορφώνονται μετά τη χωροταξική αναδιάρθρωση και την ανακατανομή αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ομάδας Εργασίας εκλήθησαν να εκφέρουν τις απόψεις τους και τα όποια διαθέσιμα στοιχεία, τόσο εκπρόσωποι όλων των διοικητικών δικαστηρίων, όσο και εκπρόσωποι των οικείων δικηγορικών συλλόγων.

Τα πορίσματα της Ομάδας Εργασίας θα υποβληθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια θα δοθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτάσεις”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood