Από το Δροσερό Ξάνθης η συγγραφέας του πρώτου παιδικού παραμυθιού στην ελληνική και τη ρομανί γλώσσα

Πρόκειται για την Γκιουντές Αλή Ογλού, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου.
DSC_0022

Τη συγγραφέα του πρώτου παιδικού παραμυθιού γραμμένο στην ελληνική και τη ρομανί γλώσσα, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Πρόκειται για την Γκιουντές Αλή Ογλού, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από το Δροσερό Ξάνθης.

Πριν ακόμα ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ακολουθήσει τα χνάρια της αδελφής της, Βισδάν, που είναι φοιτήτρια της ελληνικής φιλολογίας, μετέτρεψε την «καταχνιά» της πανδημίας σε έμπνευση, γράφοντας ένα παραμύθι με τίτλο «Ο Κακός Δράκος», ή, στη γλώσσα των Ρομά, «Τζουνγκαλό Τσοχανό».

Από το Δροσερό Ξάνθης η συγγραφέας του πρώτου παιδικού παραμυθιού στην ελληνική και τη ρομανί γλώσσαΑρωγός σε αυτή την ιδιαίτερη προσπάθειά της, ήταν ο πατέρας της, Γιουγκέρ Αλή Ογλού, εκπαιδευτικός, που έκανε την πιστή απόδοση στις δύο γλώσσες, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες του Πολιτιστικού Μορφωτικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Δροσερού, «ζωντάνεψαν» το παραμύθι με τις ζωγραφιές τους.

Την Γκιουντές συνόδευσε στο Δημαρχείο ο Στέλιος Αρσενίου, ο οποίος στήριξε την έκδοσή του με πενήντα αντίτυπα, που ανέλαβαν οι εκδόσεις Σπανίδη.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τη νεαρή συγγραφέα και τόνισε ότι ο Δήμος Ξάνθης θα σταθεί δίπλα της όχι μόνο για να ικανοποιήσει το εκφρασμένο αίτημά της για την επανέκδοση του παραμυθιού σε μεγαλύτερο αριθμό αντιτύπων, αλλά και σε  ό,τι άλλο εκείνη χρειαστεί στο μέλλον.

Αναφέρθηκε, επί τη ευκαιρία και στον προγραμματικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανέγερση Γυμνασίου, επισημαίνοντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εκπαίδευση για τους νέους του Δροσερού.

«Ο λόγος για τον οποίο είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε αυτό το σχολείο, στέκεται εδώ, απέναντί μου. Το παράδειγμα της Γκιουντές μπορούν να το ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά από τον οικισμό κι αυτό αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού & Παιδείας Παναγιώτης Αμβροσιάδης, και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Σοφία Ψωμά.

Από το Δροσερό Ξάνθης η συγγραφέας του πρώτου παιδικού παραμυθιού στην ελληνική και τη ρομανί γλώσσα

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood