Η Σ.Ε.Α.Μ.Ε. εφιστά την προσοχή του κοινού σχετικά με την εκτέλεση εργασιών Απεντόμωσης και Μυοκτονίας

"Ο όρος «οικολογικά» ή «ακίνδυνα» εντομοκτόνα, είναι παραπλανητικός - Η χρήση του όρου «Απολύμανση» για το σύνολο των εργασιών είναι παραπλανητική".
Screenshot_1424
Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Απεντομώσεων και Μυοκτονιών Ελλάδος, υπενθυμίζει πως η εκτέλεση εργασιών απεντόμωσης και μυοκτονίας από ιδιώτες ή επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση, δεν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης, και δεν πληρούν τις απαιτήσεις της εθνικής νομοθεσίας, είναι παράνομη και επικίνδυνη”, και ως εκ τούτου “κάθε εργασία Απεντόμωσης και Μυοκτονίας πρέπει να υλοποιείται από επιχείρηση η οποία πληροί τις απαιτήσεις της εθνικής νομοθεσίας, με επαγγελματισμό και επιστημονικά αποδεκτή μεθοδολογία, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τους περιορισμούς στη χρήση των βιοκτόνων (εντομοκτόνα, μυοκτόνα), όπως αναγράφονται στις εγκρίσεις και τα τεχνικά δελτία ασφαλείας που τα συνοδεύουν”.
Η Σ.Ε.Α.Μ.Ε. εφιστά την προσοχή του κοινού σχετικά με την εκτέλεση εργασιών Απεντόμωσης και ΜυοκτονίαςΟλόκληρη η ανακοίνωση:
“Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Απεντομώσεων και Μυοκτονιών Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Μ.Ε.), στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των οικονομικών συμφερόντων πολιτών και επιχειρήσεων, εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού στα παρακάτω σημαντικά σημεία σχετικά με την υλοποίηση εργασιών Απεντόμωσης και Μυοκτονίας:
1. Οι εργασίες θα πρέπει να υλοποιούνται από επιχείρηση η οποία έχει πραγματοποιήσει αναγγελία έναρξης εργασιών καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών στις αρμόδιες αρχές και είναι καταχωρημένη στο μητρώο που διατηρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων [Αναγγελίες/Γνωστοποιήσεις έναρξης άσκησης επαγγέλματος Καταπολέμησης Εντόμων και Τρωκτικών (βάσει του Ν.3919/2011)].
2. Πριν την εργασία απεντόμωσης–μυοκτονίας θα πρέπει να ενημερώνονται έγκαιρα όλοι οι ένοικοι για την ημέρα και τον χρόνο της εφαρμογής.
3. Με το πέρας των εργασιών χορηγείται πιστοποιητικό εφαρμογής στο οποίο πρέπει να αναγράφονται η επωνυμία της επιχείρησης που υλοποίησε την εφαρμογή, ο αριθμός αναγγελίας έναρξης εργασιών, οι εμπορικές ονομασίες των βιοκτόνων σκευασμάτων που χρησιμοποιήθηκαν, οι δραστικές ουσίες, τα αντίδοτά τους και το τηλέφωνο του κέντρου δηλητηριάσεων.
4. Κάθε πιστοποιητικό εφαρμογής πρέπει να φέρει το όνομα, την ειδικότητα και την υπογραφή του υπεύθυνου επιστήμονα (κάτοχος πτυχίου Γεωπόνου ή Χημικού ή Χημικού Μηχανικού ή Κτηνιάτρου ή Ιατρού ή Φαρμακοποιού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή κάτοχος πτυχίου του τμήματος Φυτικής Παραγωγής ή του τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας των ή του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα αντίστοιχων ειδικοτήτων εκτός Ε.Ε.).
5. Με το πέρας των εργασιών εκδίδεται παραστατικό παρεχόμενης υπηρεσίας από την επιχείρηση η οποία υλοποίησε την εργασία απεντόμωσης και μυοκτονίας.
6. Τα βιοκτόνα σκευάσματα είναι αναγκαία για την καταπολέμηση των επιβλαβών οργανισμών. Ωστόσο αυτά ενδέχεται να εγκυμονούν κινδύνους για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον, λόγω των εγγενών ιδιοτήτων τους και του τρόπου χρήσης τους. Ως εκ τούτου επιβάλλεται να λαμβάνονται όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του ανθρώπου, των ζώων και του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα έγγραφα εγκρίσεων και των τεχνικών δελτίων ασφαλείας τους.
7. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής οι ένοικοι δεν πρέπει να είναι κοντά στον εφαρμοστή κατά τη διάρκεια χρήσης βιοκτόνων σκευασμάτων (εντομοκτόνων, μυοκτόνων).
8. Τα τρωκτικοκτόνα σκευάσματα πρέπει να τοποθετούνται μέσα σε δολωματικούς σταθμούς ασφαλείας ώστε να εξασφαλίζεται η αποφυγή επαφής του βιοκτόνου σκευάσματος με παιδιά ή κατοικίδια ζώα ή και πουλιά.
9. Ο όρος «οικολογικά» ή «ακίνδυνα» εντομοκτόνα, είναι παραπλανητικός. Οι εργασίες «Απεντόμωση», «Μυοκτονία» και «Απολύμανση»,  έχουν διαφορετικό επιβλαβή οργανισμό ως στόχο. Η χρήση του όρου «Απολύμανση» για το σύνολο των εργασιών είναι παραπλανητική.
10. Με ψεκασμό δεν εξολοθρεύονται τρωκτικά. Τα έως σήμερα εγκεκριμένα τρωκτικοκτόνα σκευάσματα είναι σε στέρεα μορφή και η εφαρμογή είναι δολωματική.
11. Πριν τον προγραμματισμό εφαρμογής σε υπαίθριους χώρους πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη και το δελτίο καιρού. Ισχυροί άνεμοι ή βροχοπτώσεις είναι πιθανόν να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για την υλοποίηση των εργασιών.
Η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι υψίστης σημασίας. Ως εκ τούτου κάθε εργασία Απεντόμωσης και Μυοκτονίας πρέπει να υλοποιείται από επιχείρηση η οποία πληροί τις απαιτήσεις της εθνικής νομοθεσίας, με επαγγελματισμό και επιστημονικά αποδεκτή μεθοδολογία, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τους περιορισμούς στη χρήση των βιοκτόνων (εντομοκτόνα, μυοκτόνα), όπως αναγράφονται στις εγκρίσεις και τα τεχνικά δελτία ασφαλείας που τα συνοδεύουν”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood