Βουλή: Παρέμβαση Κατρούγκαλου για νέα διαδικασία ανάδειξης μουφτήδων

"Συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θράκης η διασυνοριακότητα και η διαπολιτισμικότητα - Πυλώνας ειρήνης και συνανάπτυξης η περιοχή".
3404864-768x480

“Πρέπει να θεσπιστεί μια νέα διαδικασία ανάδειξης μουφτήδων που θα βασίζεται σε ένα εισηγητικό συμβούλιο θρησκευτικών λειτουργών και τη λήψη της τελικής απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας για διορισμό μουφτήδων. Oι επόμενοι μουφτήδες πρέπει να έχουν την ευρύτατη αποδοχή της μουσουλμανικής μειονότητας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της “Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης”.

Ακόμη, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως “οι παγκόσμιες εξελίξεις καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία να ακολουθήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο προκειμένου να αναδειχθούν σε εμπορικό, διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο της περιοχής, ελκυστικές για κατοίκηση, για επενδύσεις και εργασία”, υπογράμμισε ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τη διασυνοριακότητα και τη διαπολιτισμικότητα, και σημείωσε πως “το κρίσιμο είναι να μην εντάσσεται η περιοχή στην επικίνδυνη λογική του “προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης προς Ανατολάς”, αλλά στη θέση ότι αποτελεί πυλώνα ειρήνης και συνανάπτυξης”.

Βουλή: Παρέμβαση Κατρούγκαλου για νέα διαδικασία ανάδειξης μουφτήδωνΟλόκληρη η τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου:

“Οι παγκόσμιες εξελίξεις καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία να ακολουθήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο προκειμένου να αναδειχθούν σε εμπορικό, διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο της περιοχής, ελκυστικές για κατοίκηση, για επενδύσεις και εργασία. 

Συγκριτικά πλεονεκτήματα αποτελούν η διασυνοριακότητα και η διαπολιτισμικότητα, που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονται από πολλούς ως μειονεκτήματα.

Το κρίσιμο είναι να μην εντάσσεται η περιοχή στην ευρύτερη, επικίνδυνη λογική του “προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης προς Ανατολάς”, αλλά στη θέση ότι αποτελεί πυλώνα ειρήνης και συνανάπτυξης.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας, δυστυχώς υπηρετεί για μια ακόμη φορά την επικοινωνία και όχι την ουσία.

Απαραίτητο για την περιοχή είναι να προωθηθούν περαιτέρω οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το σαφές μήνυμα ότι αφορούν αποφάσεις της χώρας μας σε σχέση με τους πολίτες της και όχι τρίτη χώρα

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να θεσπιστεί μια νέα διαδικασία ανάδειξης μουφτήδων που θα βασίζεται σε ένα εισηγητικό συμβούλιο θρησκευτικών λειτουργών και τη λήψη της τελικής απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας για διορισμό μουφτήδων. Oι επόμενοι μουφτήδες πρέπει να έχουν την ευρύτατη αποδοχή της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η απροθυμία της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίξει τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, φάνηκε στην υπαναχώρησή της από την κοινή υποστήριξη του θεσμικού τμήματος του πορίσματος, όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Μια νέα, προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση, θα προωθήσει ένα πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο και τις αναγκαίες τομές για να γίνει η Θράκη ένας τόπος που να χαίρεσαι να ζεις”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood