Μάζης-Γρίβας παρουσιάζουν LIVE το βιβλίο του Μ. Τρούλη με τίτλο «Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία»

"Η ανάλυση, με επίκεντρο τον νεοοθωμανισμό, προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για κάθε αναγνώστη ο οποίος ενδιαφέρεται να εμβαθύνει εις τα ζητήματα της σύγχρονης Τουρκίας και εις το ευρύτερο πλαίσιο χαράξεως της στρατηγικής της".
Μάζης - Κ.Γρίβας

«Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία», είναι ο τίτλος του  βιβλίου του Μάρκου Ι. Τρούλη, το οποίο θα παρουσιάσουν η “Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS” και οι “Εκδόσεις Ποιότητα”.

Για το βιβλίο, που πραγματεύεται τις γεωγραφικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές διαμορφώσεις στη σύγχρονη Τουρκία, θα μιλήσουν οι:

  • Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικών και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, Διευθυντής Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
  • Ιωάννης Μάζης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος και διαχειριστής της ιστοσελίδας militaire.grΠάρις Καρβουνόπουλος.

Μάζης-Γρίβας παρουσιάζουν LIVE το βιβλίο του Μ. Τρούλη με τίτλο «Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία»Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου). 

«Όντας αναμφιβόλως επίκαιρη, η μελέτη του Μάρκου Τρούλη, αναδεικνύει τις καταβολές της τουρκικής στρατηγικής συμπεριφοράς με γνώμονα τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, μια γεωγραφική ζώνη άρρηκτα συνδεδεμένη με το παρελθόν και το παρόν του τουρκικού εθνικισμού. Ιδιαιτέρως, δε, η σύνδεση της εν λόγω συλλογιστικής με στρατηγικά ζητήματα αιχμής, όπως η διεθνής και περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων και η ενεργειακή ασφάλεια, συνιστά σημαντικότατη συμβολή στον δημόσιο διάλογο και στην επιστημονική έρευνα περί των αιτίων και των αιτιατών της προκλειόμενης από την Τουρκία αποσταθεροποιήσεως των διακρατικών σχέσεων. Η ανάλυση, με επίκεντρο τον νεοοθωμανισμό, προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για κάθε αναγνώστη ο οποίος ενδιαφέρεται να εμβαθύνει εις τα ζητήματα της σύγχρονης Τουρκίας και εις το ευρύτερο πλαίσιο χαράξεως της στρατηγικής της. Ο Μάρκος Τρούλης καταθέτει ένα πόνημα το οποίο δεν θα έπρεπε να διαφύγει της προσοχής κάθε μελετητή των Διεθνών Σχέσεων, της Γεωπολιτικής και της Τουρκικής Γεωστρατηγικής». 

Μάζης-Γρίβας παρουσιάζουν LIVE το βιβλίο του Μ. Τρούλη με τίτλο «Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία»Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 18:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Μάζης-Γρίβας παρουσιάζουν LIVE το βιβλίο του Μ. Τρούλη με τίτλο «Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood