«Τουρκική στρατηγική στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία», είναι ο τίτλος του  βιβλίου του Μάρκου Ι. Τρούλη, το οποίο θα παρουσιάσουν η “Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS” και οι “Εκδόσεις Ποιότητα”.

Για το βιβλίο, που πραγματεύεται τις γεωγραφικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές διαμορφώσεις στη σύγχρονη Τουρκία, θα μιλήσουν οι:

  • Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικών και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, Διευθυντής Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
  • Ιωάννης Μάζης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος και διαχειριστής της ιστοσελίδας militaire.grΠάρις Καρβουνόπουλος.

a8f2fc4c markos troulis vivlioΛίγα λόγια για το βιβλίο από τον Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου). 

«Όντας αναμφιβόλως επίκαιρη, η μελέτη του Μάρκου Τρούλη, αναδεικνύει τις καταβολές της τουρκικής στρατηγικής συμπεριφοράς με γνώμονα τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, μια γεωγραφική ζώνη άρρηκτα συνδεδεμένη με το παρελθόν και το παρόν του τουρκικού εθνικισμού. Ιδιαιτέρως, δε, η σύνδεση της εν λόγω συλλογιστικής με στρατηγικά ζητήματα αιχμής, όπως η διεθνής και περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων και η ενεργειακή ασφάλεια, συνιστά σημαντικότατη συμβολή στον δημόσιο διάλογο και στην επιστημονική έρευνα περί των αιτίων και των αιτιατών της προκλειόμενης από την Τουρκία αποσταθεροποιήσεως των διακρατικών σχέσεων. Η ανάλυση, με επίκεντρο τον νεοοθωμανισμό, προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για κάθε αναγνώστη ο οποίος ενδιαφέρεται να εμβαθύνει εις τα ζητήματα της σύγχρονης Τουρκίας και εις το ευρύτερο πλαίσιο χαράξεως της στρατηγικής της. Ο Μάρκος Τρούλης καταθέτει ένα πόνημα το οποίο δεν θα έπρεπε να διαφύγει της προσοχής κάθε μελετητή των Διεθνών Σχέσεων, της Γεωπολιτικής και της Τουρκικής Γεωστρατηγικής». 

fb8d392f turkeyΗ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 18:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

3b2d93f5 prosklisi 1200x1200 1