Συνάντηση εργασίας με τον προϊστάμενο της Κινητής Μονάδας Ελέγχων Κομοτηνής Χρήστο Νάκο, είχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η καταπολέμηση του παρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης αγαθών και προϊόντων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Το φαινόμενο αποτελεί μείζον πρόβλημα της επιχειρηματικότητας της χώρας αλλά και πιο συγκεκριμένα της περιοχής της Κομοτηνής, δυσχεραίνοντας το οικονομικό περιβάλλον και τον ανταγωνισμό για τους επαγγελματίες.

Ο κ. Γραβάνης με τον κ. Νάκο συζήτησαν και την προοπτική της επαναλειτουργίας του ISOBOX που είχαν κάνει δωρεά τα Επιμελητήρια Ροδόπης για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και μέχρι πρότινος είχε παραχωρηθεί στον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων κορωνοϊού.  

“Εφόσον οι περιορισμοί και τα υγειονομικά πρωτόκολλα άλλαξαν, και ο ΕΟΔΥ αποχώρησε, η υποδομή μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για τον λόγο που τοποθετήθηκε”, σημειώνει ο κ. Γραβάνης.

Οι υπηρεσίες του τελωνείου θα πραγματοποιήσουν άμεσα αυτοψία στον χώρο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διενέργεια αυστηρών και συστηματικών προληπτικών ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και της παράνομης εισαγωγής προϊόντων στην χώρα.

“Ο περιορισμός και η εξάλειψη του λαθρεμπορίου και οποιασδήποτε παράνομης εισαγωγής προϊόντων και αγαθών είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Επιμελητηρίου, το οποίο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές και να συνδράμει τα μέγιστα για την επίτευξη του κοινού αυτού σκοπού”, τονίζει ο κ. Γραβάνης.

Μεταξύ των δύο μερών επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία καθώς το Επιμελητήριο έχει συνδράμει σημαντικά στο έργο και τις ανάγκες της υπηρεσίας.