Ψήφισμα με το οποίο επαναδιατυπώνουν σειρά αιτημάτων προς την Πολιτεία, εξέδωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, και τα Προεδρία των Σωματείων-Μελών του.

Συγκεκριμένα, διαπιστώνοντας οτι “για μια ακόμα φορά, μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και δύο χρόνων πανδημίας, οι επιχειρήσεις καλούνται και πάλι να υποστούν τις συνέπειες της ενεργειακής και ενδεχόμενης επισιτιστικής κρίσης, και να τεθούν αντιμέτωπες με το φάσμα των λουκέτων, των χρεών και της οικονομικής αφαίμαξης”, επισημαίνουν οτι “η Κυβέρνηση, τα κόμματα, η τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλουν να δώσουν λύσεις επιβίωσης των επιχειρήσεων ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το ελληνικό δημόσιο και να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο”.

4913420c screenshot 424
ΦΩΤΟ INKOMOTINI.NEWS – Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης.

“Υψώνουμε μαχητική φωνή διαμαρτυρίας – Αγωνιζόμαστε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας και την επιβίωση μας”, τονίζεται στο ψήφισμα, δια του οποίου οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών διεκδικούν:

 1. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΕ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ.
 2. ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
 3. ΜΕΙΩΣΗ ΕΦΚ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.
 4. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΠΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑ 80% ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΠΙ ΤΡΙΜΗΝΟ.
 5. ΠΑΓΩΜΑ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022.
 6. ΠΑΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ Ε.Φ.Κ.Α. 48 ΔΟΣΕΩΝ.
 7. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
 8. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 700 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ  ΦΟΡΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
 9. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ Λ.Α.Ε.Κ.
 10. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ.
 11. ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ.