Εγκαινιάζεται το ΚΗΥ Πασχόντων από Άνοια, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Το έργο υλοποιείται μετά από ένταξή του, με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία -Θράκη 2014-2020».
Screenshot_1401

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Ημέρας για την Υποστήριξη Πασχόντων από Άνοια, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Η Άνοια αποτελεί σήμερα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. Δεν νοσεί μόνο ο ασθενής, αλλά
σημαντικές είναι οι επιπτώσεις και στον φροντιστή και την οικογένεια.

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια στην Αλεξανδρούπολη απευθύνεται σε ασθενείς με άνοια αλλά και σε άτομα με ήπιες δυσκολίες (ήπια γνωστική-νοητική διαταραχή). Παράλληλα θα προσφέρει συμβουλευτική σε φροντιστές ασθενών, σε επαγγελματίες υγείας και στην κοινότητα.

Το Κέντρο φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο καθώς θα εφαρμόζονται πρωτοπόρα προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης με εποπτικά και διαδραστικά μέσα, ομαδικά προγράμματα κίνησης και άσκησης, νευροψυχολογικές δοκιμασίες και ατομική συμβουλευτική για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών και φροντιστών. Παράλληλα θα αναπτύσσονται δράσεις ενημέρωσης για επαγγελματίες υγείας αλλά και έγκαιρης ανίχνευσης διαταραχών στην κοινότητα.

Η λειτουργία ειδικού ιατρείου για την Άνοια στο ΠΓΝΑ από το 2005 από την Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική, και η δράση «Σχολείο Μνήμης» από το 2013, αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία του ΚΗΥΠΑΝ που γίνεται πλέον πραγματικότητα μετά από συντονισμένες δράσεις του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του ΠΓΝΑ και της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής.

Το έργο υλοποιείται μετά από ένταξή του, με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία -Θράκη 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Φορέα υλοποίησης το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, υπεύθυνο πράξης τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Ρούφο και υπεύθυνο επιστημονικής επίβλεψης τον Καθηγητή Νευρολογίας Κωνσταντίνο Βαδικόλια.

Το Κέντρο στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, σύμβουλο νευρολόγο αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΓΝΑ.

Στεγάζεται στην οδό Καρτάλη 11, στην Αλεξανδρούπολη.

Τα εγκαίνια της δομής και ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρα 10:30 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, παρουσία της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη και περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων στο πλαίσιο της τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της διασποράς της νόσου Covid-19.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood