Δήμος Κομοτηνής και Βαρκελώνη ανταμώνουν μέσα από το έργο #M2MSolidarity που σχεδιάστηκε από το Διακρατικό Ινστιτούτο με έδρα το Άμστερνταμ και χρηματοδοτήθηκε  από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού, επιδιώκοντας να ενισχυθεί η κουλτούρα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.  

Σκοπός του έργου ήταν να εντοπίσει ομότιμες μεταξύ τους συλλογικότητες του ευρωπαϊκού χώρου, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ευρωπαϊκής κουλτούρας αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του #M2MSolidarity, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, έντεκα Οργανισμοί από οκτώ διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους ο Δήμος Κομοτηνής, συνεργάστηκαν σε ζευγάρια για να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό δοκίμιο, αλλά κυρίως για να ανταλλάξουν καλές πρακτικές στον τρόπο διαχείρισης της προσβασιμότητας, του περιβάλλοντος, και της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Από τον Δήμο Κομοτηνής έλαβαν μέρος τρεις Φορείς: το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτόνομη Διαβίωση Αναπήρων Ατόμων που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου “ΠΕΡΠΑΤΩ”, η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, και η εθελοντική δράση «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα». Ήρθαν σε αλληλεπίδραση με φορείς της Βαρκελώνης, αντάλλαξαν απόψεις, και συζήτησαν τον ρόλο της τοπικής κοινότητας στην ανάληψη δράσης καθώς επίσης τους τρόπους με τους οποίους μια ενεργή κοινότητα μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, ειδικά σε περιόδους κρίσεως.

Μέσα από το έργο #M2MSolidarity δημιουργήθηκε ένα φωτογραφικό δοκίμιο που παρουσιάζει εμπνευσμένες προσωπικές ιστορίες πίσω από πράξεις αλληλεγγύης στην Κομοτηνή και στη Βαρκελώνη, και αποδεικνύει πώς πλησιάζοντας ο ένας τον άλλο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κρίση.  

f9d89844 m2msolidarityΟι 6 αφίσες με τις 6 ιστορίες και τα 6 σλόγκαν που δημιουργήθηκαν, θα παρουσιάζονται σταδιακά μέσα από τις σελίδες του Δήμου Κομοτηνής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνολικά θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα  https://longreads.tni.org/m2m_komotini_barcelona.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την έκθεση του φωτογραφικού δοκιμίου των συμμετεχόντων, που θα λειτουργήσει στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Απριλίου και για όλο το Σαββατοκύριακο.