Κομοτηνή: Γερμανοί, Τσέχοι και Ρουμάνοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μάθουν για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετέχει στο έργο Erasmus+ με τίτλο σχεδίου "European Bonds in a Time of Separation" στο οποίο πραγματοποιούνται δράσεις σχετικές με την Ιστορία, την ένωση της Ευρώπης και τις τάσεις που υπάρχουν για τη διαίρεση της ή την αποχώρηση κάποιων μελών της, όπως π.χ. αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.
Screenshot_1398

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετέχει στο έργο Erasmus+ με τίτλο σχεδίου “European Bonds in a Time of Separation” στο οποίο πραγματοποιούνται δράσεις σχετικές με την Ιστορία, την ένωση της Ευρώπης και τις τάσεις που υπάρχουν για τη διαίρεση της ή την αποχώρηση κάποιων μελών της, όπως π.χ. αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η δεύτερη διασχολική συνάντηση του έργου με μαθητές φιλοξενείται στην Κομοτηνή από το Μουσικό Σχολείο, το χρονικό διάστημα από 4 έως 8 Απριλίου 2022.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα είναι από σχολεία της Λειψίας Γερμανίας, του Νερατοβίτσε Τσεχίας και της Κραϊόβας Ρουμανίας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί:

 • θα μελετήσουν κατά πόσο τα παραδοσιακά παιχνίδια, τα παραδοσιακά τραγούδια, οι παραδοσιακοί χοροί και οι παραδοσιακές φορεσιές των συμμετεχόντων χωρών διατηρούνται στις περιοχές τους που κάποια στιγμή στο παρελθόν διαιρέθηκαν.
 • σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, που την Τετάρτη το απόγευμα στις 19:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές του προγράμματος, ένα θεατρικό δρώμενο σχετικά με τη ζωή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, θα γνωρίσουν τις συνήθειες των Ελλήνων της Πόλης και θα παρουσιάσουν παραδοσιακές φορεσιές της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.
 • σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης θα συμμετάσχουν σε ένα ιστορικό – πολύ-πολιτισμικό περίπατο στην πόλη της Κομοτηνής.
 • σε συνεργασία με την Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο Θρακικό Μουσείο Παιδείας.
 • σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής θα επισκεφθούν τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής όπου θα συζητήσουν με τον αιδεσιμότατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Παπαβέργο, Εφημέριο του Ναού.
 • σε συνεργασία με την αρμενική κοινότητα Κομοτηνής, θα επισκεφθούν την αρμενική εκκλησία και θα συζητήσουν μεταξύ των άλλων για τον πρόσφατο πόλεμο στην Αρμενία.
 • σε συνεργασία με τη Μουφτεία Κομοτηνής θα επισκεφθούν το Γενί Τζαμί Κομοτηνής.
 • σε συνεργασία με το Δ’ Σώμα Στρατού και την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο Οχυρό της Νυμφαίας.
 • σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων.
 • σε συνεργασία με τον Χορευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αβδηριτών θα ξεναγηθούν στα Άβδηρα και θα επισκεφθούν τον Παραδοσιακό Μύλο.
 • σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης θα συμμετάσχουν σε δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου θα γνωρίσουν την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, την οικία του Μάνου Χατζιδάκη καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια της διασχολικής συνάντησης και των δραστηριοτήτων της, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood