Σύλλογος ΔΑΔΑΑ Κομοτηνής: “Η «άγρυπνη ματιά» των γονιών και των αυτιστικών στην περιοχή”

"Όσα εμπόδια και να μπαίνουν στις ζωές μας, δεν παύουμε την προσπάθεια".
Screenshot_1386

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2/4), ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger – ΔΑΔΑΑ, παρουσιάζει το πολυσήμαντο έργο του τον τελευταίο χρόνο:

 • Δημιούργησε την ιστοσελίδα https://sites.google.com/view/ dadaaorg όπου βρίσκονται αναρτημένες όλες οι δράσεις του αναλυτικά.
 • Ίδρυσε τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ “ΔΙΑΤΟΡΟΣ” με τη βοήθεια και τη στήριξη της διαδικτυακής ομάδας “Γυναίκες της Κομοτηνής” και πραγματοποίησε την εναρκτήρια εκδήλωσή του με μεγάλη συμμετοχή.
 • Συμμετείχε στις διεκδικήσεις να ενταχθεί ο Αυτισμός στον θεσμό του Προσωπικού Βοηθού ΑμεΑ, του οποίου η εφαρμογή θα ξεκινήσει από τη Θράκη μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Δεν ήταν αυτονόητο.
 • Μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ «Καινοτομία για δεξιότητες στον αθλητισμό και τις διανοητικές αναπηρίες» (INSIDEs) στο οποίο εντάχθηκε, πραγματοποίησε εκπαιδεύσεις στελεχών και στη συνέχεια έστειλε μαζί με τη ΔΗΣΚΕΑΝ, με δικά του έξοδα, 15 στελέχη του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», για εκπαίδευση, 8 στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας και 7 στη Νάπολι της Ιταλίας.
 • Ολοκλήρωσε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ Προσωποκεντρικός Σχεδιασμός στον Αυτισμό κάνοντας τον Μάιο και τον Ιούνιο την εκπαίδευση συντονιστών διαμεσολαβητών με 96 εγγεγραμμένους από όλη την Ελλάδα, και τον Ιούλιο πραγματοποίησε το Συνέδριο με πολύ μεγάλη συμμετοχή.
 • Συνεχίζει το Eυρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ Μουσικοθεραπείας Musicfulness – Heal the Soul για τις γυναίκες, το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούλιο με μία προγραμματισμένη μεγάλη εκδήλωση λήξης.
 • Εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ISEC-ADE που σκοπός του είναι να δημιουργηθεί μια ψηφιακή εφαρμογή φιλική για χρήση από τους εκπαιδευτές και τα άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού.
 • Συνεχίζει το πρόγραμμα γυμναστικής του Συλλόγου καθώς και του “ΔΙΑΤΟΡΟΥ”.
 • Συναντήθηκε με πολιτικούς όλων των κομμάτων που επισκέφθηκαν την Κομοτηνή – ενδεικτικά, με τους βουλευτές Βασίλη Σπανάκη και Φωτεινή Αραμπατζή της ΝΔ και τη Ρένα Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 • Διεκδίκησε τοπικά με όσες δυνάμεις είχε να βελτιωθούν οι δομές στα Ειδικά Σχολεία μέσα από συνεχείς διαμαρτυρίες.
 • Έγινε συνήθεια κάθε χρόνο να διεκδικεί τα αυτονόητα, όπως παράλληλη στήριξη για τα παιδιά στα γενικά σχολεία.

Όπως τονίζει, δε, σε ανακοίνωσή του εν όψει του 2022, “είναι για μας μια χρονιά ελπίδας να πραγματοποιήσουμε ακόμη περισσότερες δράσεις και να πετύχουμε σημαντικότερες διεκδικήσεις. Ενώ όλα μας τα προγράμματα συνεχίζονται και οι επιτυχίες μας σε αυτά μας γεμίζουν αισιοδοξία, δύναμη και εμπειρίες, η πρώτη μας μεγάλη συμμετοχή είναι στις 2 Απριλίου όπου παρουσιάζουμε σε διεθνές συνέδριο στην Ρώμη τις καλές πρακτικές του συλλόγου μας μπροστά σε εκπροσώπους του δικτύου N-DSA-N που συμμετέχουμε, με άνω των 1.000 φορέων-μελών από την Ιταλία και όλο τον κόσμο. Ο ΔΑΔΑΑ είναι η «άγρυπνη ματιά» των γονιών και των αυτιστικών στην περιοχή μας ανάμεσα στις επετείους. Φέρνουμε μια κουλτούρα συνεργασίας με όλους, εξωστρέφειας και δικτύωσης. Όσα εμπόδια και να μπαίνουν στις ζωές μας δεν παύουμε την προσπάθεια“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood